Παραιτησεις μελων του Συμβουλιου του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου Θρακης

Την πρακτική των ομολόγων τους στα υπόλοιπα Συμβούλια των Πανεπιστημίων της χώρας ακολούθησαν μέλη του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ.
 
Όπως γνωστοποιεί η πρυτανεία του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θράκης με ανακοίνωσή της «μετά τις νέες παραιτήσεις μελών του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ., στη σύνθεσή του έχουν μείνει συνολικά 5 μέλη (4 εξωτερικά και 1 εσωτερικό) με αποτέλεσμα να αδυνατεί να λάβει αποφάσεις και να ασκήσει τις εκ του Νόμου οριζόμενες αρμοδιότητές του, οι οποίες , σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ.4 του Ν.4386/2016 ασκούνται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου».
 
Να θυμίσουμε ότι οι παραιτήσεις των μελών των Συμβουλίων στα Πανεπιστημιακό Ιδρύματα της χώρας πραγματοποιούνται μετά την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου να επεκτείνει με το “έτσι θέλω” τη θητεία τους μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το μέλλον του θεσμού. Αυτό που καταγγέλλουν, δηλαδή, τα παραιτηθέντα μέλη των Συμβουλίων Ιδρυμάτων είναι ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία προχωρά στην απαξίωση του θεσμού δια της μεθόδου της “καταψύξεως”. Κι αυτό γιατί αντί να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων συμβουλίων – καθώς η θητεία των σημερινών Συμβουλίων έληξε στις 31 Αυγούστου – το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την παράταση της θητείας των ήδη υπαρχόντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.