Παραδειγμα μοναδικο;

Απαρατήρητα

Την είδηση της λειτουργίας Ειδικού Σχολείου στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης και μάλιστα από το φετινό σχολικό έτος 2021-2022 διαβάσαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαριάννα Ξανθοπούλου.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε την αναγκαιότητα που υπήρχε για τα παιδιά με αναπηρία που κατοικούν στους οικισμούς του να έχουν το «δικό τους» σχολείο ειδικής αγωγής, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία που συνεπαγόταν η μετακίνησή τους στην αντίστοιχη δομή της Ξάνθης και του Τυμπάνου.

Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στην εφημερίδα και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Εύη Στυλιανίδου η οποία μάλιστα εκφράζοντας φυσικά την ικανοποίησή της για την εξέλιξη έδωσε το παράδειγμα παιδιού από το Δημάριο που καθημερινά πηγαινοέρχεται στην Ξάνθη μια απόσταση 48 χιλιομέτρων.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία θετική εξέλιξη που έρχεται να καλύψει ένα εκπαιδευτικό κενό του γειτονικού νομού που όμως μας φέρνει στο μυαλό, δίχως να συγχέουμε καταστάσεις και αναγκαιότητες, τις πάμπολλες περιπτώσεις αντίστοιχων αιτημάτων από την μαθητική κοινότητα της Ροδόπης που αιτήματα με βασικό επιχείρημα την χιλιομετρική απόσταση, όπως το πρόγραμμα μάθησης κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία και την περίπτωση των Σαπών που για 1χλμ. παραπάνω από το κολυμβητήριο οι μαθητές της δεν εντάσσονταν ή ακόμα και το πρόσφατο κλείσιμο σχολικών μονάδων κυρίως στη Ροδόπη που βέβαια εκεί βάση υπουργείου η απόφαση επάρθη λόγω έλλειψης μαθητών.

Από το «άδοξο» τέλος των τελευταίων προσπαθειών έως και την ευόδωση της προσπάθειας στην περίπτωση του Δήμου Μύκης, ένα Υπουργείο …δρόμος.

Καλόπιστα πάντως ίσως η απόφαση αυτή μπορεί να αποδεικνύει μια αλλαγή πλεύσης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας ή έστω αλλαγή διάθεσης η οποία ελπίζουμε να μην αποτελέσει παράδειγμα μοναδικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.