Παλευαν πεντε, κερδισε ο εκτος

Απαρατήρητα

Το παρακολουθήσαμε το πρώτο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής το βράδυ της Δευτέρας και η αλήθεια είναι ότι σοφότεροι δεν βγήκαμε.

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καστανίδης όταν έλαβε τον λόγο ώστε να απευθύνει την ερώτησή του προς έτερο συνυποψήφιό του, «έχω λύσει όλες μου τις απορίες». Έτσι και οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δεν νομίζουμε πως έλυσαν καμία από τις απορίες τους, αν τους έχουν απομείνει σε σχέση με τις θέσεις των υποψηφίων και τα προγράμματά τους, για τα οποία βέβαια δεν ακούσαμε σχεδόν τίποτα εξαιρουμένης της περίπτωσης του κ. Γερουλάνου που κάτι παρουσίασε.

Ξύλινος λόγος, εξαιρουμένου ίσως του Παύλου Χρηστίδη, και απουσία πολιτικού περιεχομένου όπως θα περίμενε τουλάχιστον κανείς από μια τηλεμαχία που σκοπό έχει να βοηθήσει τους αναποφάσιστους να αποφασίσουν.

Και πολλά αναπάντητα ερωτήματα των κατά τα άλλα εξαιρετικών συναδέλφων δημοσιογράφων που δεδομένης και της δομής της συζήτησης, που παραπέμπει κατά την άποψή μας σε παλαιότερες εποχές, δεν είχαν την ευκαιρία να επιμείνουν.

Όπως έγραψε και ο συνάδελφος Χρήστος Ξανθάκης στην στήλη του στο newpost.gr «Πάλευαν πέντε, κέρδισε ο έκτος!» ήτοι ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν «κατέβηκε» στην «τηλεμαχία» καθότι ουδείς τελικά φαίνεται να είχε κάτι να κερδίσει.

Σίγουρα όχι οι ψηφοφόροι της εκλογικής διαδικασίας.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως, για την ανάδειξη των δύο επικρατέστερων γιατί εκλογή από την πρώτη Κυριακή δύσκολο το βλέπουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.