Ουρες 4 χιλιομετρων στη Νυμφαια

Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν για ακόμα μια φορά την Παρασκευή στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, όπου και σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα οι ουρές έφτασαν τα 4 χιλιόμετρα, με τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν.
 
Αυτές είναι οι τελευταίες ουρές του καλοκαιριού, μιας και η κίνηση αναμένεται να μειωθεί μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, ελέω καιρού και σχολείων, όμως το πρόβλημα, που έχει παρατηρηθεί και άλλες χρονιές, παραμένει, και θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τους γείτονες, όσο και εμάς
 
Το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, και ενώ κατά καιρούς έχουν υπάρξει προτάσεις για βελτιώσεις και επεκτάσεις, αυτές δεν φαίνεται να προχωρούν.
 
Όμως αυτές είναι κρίσιμες, αν θέλουμε ποτέ να ανοίξουμε τον άξονα, είτε μόνο για λεωφορεία, είτε για λεωφορεία και φορτηγά. Γιατί σε αυτές τις καθυστερήσεις και τις ώρες αναμονής, φανταστείτε να προστεθούν και επιπλέον οχήματα, τα οποία μάλιστα απαιτούν ειδική διαχείριση.
 
Την ίδια ώρα η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι οδηγοί τους απομακρύνει από τη δίοδο, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, μιας και πέρυσι η κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με πρόπερσι, και ενώ φέτος αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο, στον πρώτο μήνα «αιχμής» τον Ιούλιο, οι αφίξεις είχαν σημαντική μείωση.
 
Και μπορεί κάποιοι, για διάφορους λόγους, να το αντιμετωπίσουν αυτό σαν θετικό, αλλά θα πρέπει και αυτοί, μαζί με τους υπόλοιπους, ότι θα πρέπει επιτέλους, να αποφασίσουμε τι θέλουμε να είναι ο άξονας: μία μεγάλη δίοδος προς τη χώρα μας, από όπου θα περνούν τουρίστες προς όλες τις κατευθύνσεις τους οποίους θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και εδώ, με πολλαπλούς τρόπους, ή ένα απλό πέρασμα για όσους θέλουν να περάσουν μερικές μέρες στις παραλίες της Ροδόπης;
 
Γιατί ανάλογα με το τι αποφασίσουμε θα πρέπει και να κινηθούμε, και να μην αφηνόμαστε, όπως συνηθίζουμε δυστυχώς, σε μεσοβέζικες λύσεις που τελικά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.