Οταν το παλαιο συναντα το συγχρονο

Απαρατήρητα

Ένα υπέροχο παράδειγμα street art, ελληνιστί τέχνης του δρόμου κατέγραψε ο φακός του «ΠτΘ» στην διασταύρωση των οδών Νικηφόρου Φωκά και Ι. Σισμάνογλου στην Κομοτηνή.
 
Ο λόγος για τα δύο εικονιζόμενα γκράφιτι που στολίζουν στην κυριολεξία τους εξωτερικούς τοίχους μίας παλαιάς, εξίσου  πανέμορφης αρχιτεκτονικής, κατοικίας, προφανώς εγκαταλελειμμένης και αφημένης στο πέρασμα του χρόνου , που όμως για τους νοσταλγούς των περασμένων δεκαετιών αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της αρχιτεκτονικής που δέσποζε κάποτε στην πόλη μας και τώρα έχει αντικατασταθεί από το σύνηθες της σύγχρονης πολεοδομίας των ελληνικών πόλεων.
 

Αν και η Κομοτηνή διαθέτει ήδη γνωστούς καλλιτέχνες του street art τόσο ντόπιους όσο και μέλη της φοιτητιώσας νεολαίας που κατά καιρούς έχουν κοσμήσει τοίχους της πόλης, η υπογραφή των δύο εικονιζόμενων έργων δεν είναι ευκρινής.
 
Στο ένα εξ αυτών ο Charlie Chaplin σε ρόλο street artist – δεν θα το είχε ποτέ φανταστεί – μέσα από την ασπρόμαυρη οθόνη μιας τηλεόρασης, που διαφαίνεται και ως ο δημιουργός του δεύτερου – στον απέναντι τοίχο–  πολύχρωμου γκράφιτι, το περιεχόμενο του οποίου ή μάλλον τα υποσημαινόμενα αυτού, τουλάχιστον σε εμάς δεν γίνονται κατανοητά.
 
Σε κάθε περίπτωση μία πολύ όμορφη προσθήκη στην εν λόγω γειτονιά, ιδανικός συνδυασμός του παλαιού με το σύγχρονο! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.