Οταν το κρατος απουσιαζει…

Περί παιδείας ο λόγος...

Εν έτει 2017 υπάρχει σχολείο στην πόλη μας, που δεν διαθέτει  Ηλεκτρονικό Υπολογιστή για την εκπαίδευση των παιδιών… Ωστόσο τα κονδύλια για την παιδεία κάθε χρόνο μειώνονται, λες και θα σωζόταν το κράτος μας με μερικά εκατομμύρια … Στα 325 δις που χρωστάει μάλλον είναι σταγόνα στον ωκεανό .
 
Αντιθέτως αν θέλαμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της ύφεσης πρώτα στην παιδεία θα έπρεπε να επενδύσουμε! Η κρίση άλλωστε είναι πρώτα κοινωνική, ηθική, νοοτροπίας και αλλοίωσης  της κοινωνίας μας, που από κοινωνία αρίστων έχει καταντήσει κοινωνία των μετρίων και της ισοπέδωσης των πάντων  προς τα κάτω.
 
Όσοι νομίζουν όμως ότι το κράτος και οι πολιτικοί μας θα μας σώσουν, θα περιμένουν πολύ! Το αποδεικνύουν  τα  δέκα χρόνια κρίσης και μιζέριας που ζούμε. Πρέπει  μόνοι μας να σηκώσουμε τα μανίκια και να αντιστρέψουμε τη φορά των πραγμάτων, να ξεχωρίσουμε το μείζον από το έλασσον και να δείξουμε  με τη συμπεριφορά μας  ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο!
 
Αυτό έκαναν  κάποιοι συμπολίτες μας, ο πρόεδρος του συλλόγου λογιστών κ. ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ καθώς και ο κ. ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ λογιστής από τη Ξυλαγανή και άλλοι συνάδερφοι  που δώρισαν στο εν λόγω  Δημοτικό σχολείο Ηλεκτρονικό Υπολογιστή προκειμένου τα παιδιά μας να εξοικειωθούν με την πληροφορική και τη σωστή χρήση της.
 
ΜΕ ΤΙΜΗ Δ.Α.­

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.