Οταν τα αποτελεσματα ανακοινωνονταν μεσω ραδιοφωνου

Με την ανακοίνωση των βάσεων και των σχολών στις οποίες εισήχθησαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναρτώνται φωτογραφίες, ως επί το πλείστον από περήφανους γονείς, τα «φύλλα» της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας με τα ονόματα και τη σχολή εισαγωγής των εισακτέων.
 
Φυσικά αυτές οι φωτογραφίες δεν άργησαν να γίνουν μαγνήτες για συγχαρητήρια και σχόλια για την επιτυχία, από συγγενείς και φίλους που μοιράζονταν τη χαρά όλης της οικογένειας.
 
Παλιότερα φυσικά αυτό δεν γινόταν και οι μαθητές στηνόταν στις ουρές έξω από τα σχολεία για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, ενώ ακόμα παλιότερα οι επιτυχόντες μάθαιναν αν κατάφεραν να εισαχθούν στην σχολή προτίμησής τους μέσω ραδιοφώνου.
 
Μια πολύ συγκινητική ιστορία για αυτό είπε η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου στους δημοσιογράφους, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων.
 
Όπως τόνισε όταν αυτή ήταν μαθήτρια, είχε βρεθεί μπροστά από το ραδιόφωνο περιμένοντας τον εκφωνητή να πει το όνομά της και τη σχολή στην οποία είχε εισαχθεί, και ακόμα θυμάται τη φωνή του όταν είχε ανακοινώσει το όνομά της.
 
Κάτι που δείχνει ότι μπορεί να έχουν αλλάξει οι εποχές και η τεχνολογία, αλλά η χαρά και η ικανοποίηση της επιτυχίας παραμένει αναλλοίωτη. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.