Οταν οι παικτες της Εθνικης Γερμανιας «φιμωθηκαν»

Ή πώς να υπερασπίζεσαι την άποψή σου με σθένος

Πριν ακόμα ξεκινήσει, προδιαγραφόταν ότι το Μουντιάλ στο Κατάρ δεν θα είναι επιτυχημένο.

Οι λόγοι πολλοί, ειδικά για αθλητικές διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους που θα έπρεπε να αποτελούν «γιορτή»:

  • οι άθλιες συνθήκες εργασίες που στοίχισαν τη ζωή σε εργάτες που δούλευαν για την κατασκευή των γηπέδων και των λοιπών αναγκαίων χώρων για τη διοργάνωση, για τους οποίος ακόμα δεν έχουμε ακριβή στοιχεία,
  • οι συνθήκες εργασίας που κυριολεκτικά περικλείουν όλο το νόημα της φράσης «συνθήκες γαλέρας»,
  • τα σκάνδαλα χρηματισμού
  • αλλά και η διαφορετική πολιτιστική αντίληψη που έφερε περιορισμούς σε όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση.

Πέρα όμως από τους φιλάθλους, περιορισμοί επιβλήθηκαν και στους αθλητές. Ο λόγος για το περίφημο περιβραχιόνιο OneLove, που δεν επετράπη σε καμία από τις ομάδες που συμμετέχουν στην κίνηση να το φορέσουν.

Η Γερμανική Εθνική Ομάδα όμως, ήταν η μόνη που βρήκε τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτή την απαγόρευση. Την ώρα της ομαδικής φωτογραφίας, όλοι οι αθλητές της φιμώθηκαν, βάζοντας το χέρι, μπροστά στο στόμα τους.

 Την ίδια στιγμή, στον λογαριασμό της ομάδας στο twitter εξηγήθηκε η κίνηση αυτή:

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι’ αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει».

Λίγο μετά βέβαια ήρθε η ήττα (σοκ για πολλούς) από την Ιαπωνία…

Και εντάξει γνωρίζουμε ότι πολλοί κάτοικοι στη χώρα μας δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια στο άκουσμα και μόνο τούτης της χώρας, δεν μπορείς όμως να μην αναγνωρίσεις το σθένος τους να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν. Κάτι που δεν έκαναν όλοι, υπακούοντας στα δήθεν “Νο politica” της Φίφα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.