Οταν οι καλες προθεσεις… βγαζουν λαθη

Ένα ιδιάζον πρόβλημα έχουν παρατηρήσει οδηγοί της πόλης μας το τελευταίο διάστημα, στο φανάρι που βρίσκεται στην διασταύρωση του Ηρώου, στην κάθοδο της Ορφέως.
 
Το φανάρι, το οποίο σηματοδοτεί την στροφή προς την Βασιλέως Γεωργίου, στο δρόμο προς το Δημαρχείο, βρίσκεται κοντά στον ποδηλατόδρομο, που συνδέεται μέσω της διάβασης που διέρχεται μπροστά από το φανάρι, με την απέναντι πλευρά.
 
Στον ποδηλατόδρομο λοιπόν, τοποθετήθηκε ένα σήμα stop, για να προειδοποιεί τους ποδηλάτες, όμως αυτό το σήμα τοποθετήθηκε ακριβώς στο σημείο που εμποδίζει τον οδηγό του πρώτου οχήματος, αν έχει σταματήσει κανονικά, να δει και το φανάρι, και τον χρονομέτρη που βρίσκεται επάνω από αυτό, που θα μπορούσε να βοηθήσει σε περίπτωση που δεν φαινόταν το υπόλοιπο φανάρι.
 
Μόνη λύση του οδηγού είναι ή να βγει στη διάβαση (που εκτός από παράνομο είναι και επικίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες) ή αν ξέρει το πρόβλημα, να σταματήσει μια θέση πιο πίσω (τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν έχουν πρόβλημα με το φανάρι, ο μόνος με πρόβλημα είναι ο οδηγός του πρώτου οχήματος, και αυτό μόνο αν είναι επιβατηγό).
 
Μικρό πρόβλημα θα πείτε, αλλά πολλές φορές είναι τα μικρά που δημιουργούν τα θέματα που θέλουμε να αποφύγουμε, και λύνεται και πολύ απλά ( αν το STOP ήταν 10 εκατοστά πιο κοντό, το πιθανότερο θα ήταν να μην είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στα οχήματα).Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.