Οταν ο Καραμανλης επαθε Σαμαρα η το αντιστροφο…

Απαρατήρητα

Δεν ξέρουμε αν είναι κάποιο σύνδρομο μεγαλοϊδεατισμού, κάποιο προεκλογικό παιχνίδι άγρας ψήφων ή (γιατί όχι) η πραγματικότητα αλλά μας προβληματίζει ιδιαιτέρως αυτή η έφεση με την οποία συνομιλούν με τον Θεό οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ και μάλιστα τις περιόδους κατά τις οποίες διαχειρίζονταν τις τύχες της χώρας. Ένα τέτοιο περιστατικό, συνομιλίας με τον Θεό, ήταν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης στη σχετική εκδήλωση, η στάση του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι… η συνομιλία με τον Θεό, τον λαό και την ιστορία… και άντε τα δύο τελευταία, αν και έχουμε κι εκεί κάποιες ενστάσεις, να τα δεχτούμε. Τι γίνεται όμως με τη συνομιλία με τον Θεό;
 
Να θυμίσουμε ότι ανάλογη δήλωση είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς, όταν κι αυτός ήταν πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός… γεγονός που μας οδηγεί με κάποια ασφάλεια να συμπεράνουμε πως τελικά ή το πρωθυπουργικό γραφείο ή το γραφείο του προέδρου στα κεντρικά της ΝΔ έχει κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με τα «πάνω».
 
Αφήνοντας κατά μέρος όμως το χιούμορ θα πούμε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αφενός πηγαίνουν την πολιτική πράξη σε άλλου είδους «σφαίρες» παρελθουσών ιστορικά εποχών που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημοκρατία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αφετέρου καθόλου δεν συνάδουν με το χριστιανικό πνεύμα, της ταπεινότητας και μάλλον αντίθετα αποτελέσματα αποφέρουν από την επίδειξη μιας κάποιας θεοσεβούμενης συμπεριφοράς.
 
Κλείνοντας θα παραθέσουμε απλά μια φράση που αποδίδεται στον Ουγγροαμερικάνο ψυχίατρο, Thomas Szasz, και νομίζουμε πως συμπυκνώνει την αλήθεια τέτοιου είδους δηλώσεων, κάτω από τέτοιες περιστάσεις: «Αν μιλάς στο Θεό, προσεύχεσαι. Αν ο Θεός σου μιλάει, είσαι σχιζοφρενής».
 
Υ.Γ.: Η ειρωνεία στην περίπτωση Καραμανλή είναι ότι μπορεί και να είναι αλήθεια. Πώς αλλιώς μπορεί άλλωστε να εξηγήσει κανείς, αυτές τις μακρές περιόδους δημόσιας σιωπής, παρά με την ανεύρεση ενός άλλου, ανώτερου συνομιλητή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.