Οταν ο Κ. Μητσοτακης μιλησε απο την Κομοτηνη για την Ανατολικη Θρακη

Η «γκάφα» του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αλήθεια είναι πως τα λάθη στη δημοσιογραφία, τις εποχές που ζούμε, με την βιασύνη του διαδικτύου, δημιουργούν συχνά περίεργες «τουλάχιστον» καταστάσεις. Όπως, ας πούμε, να μιλά ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή για την Ανατολική Θράκη.

Όχι δεν «ξεκουτιάναμε» ακόμα, ούτε είναι κάποιο αποκύημα της φαντασίας μας. Το είδαμε γραμμένο και μάλιστα στο δημόσιο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καλύπτοντας την ομιλία του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μουσικής έγραψε λοιπόν το ΑΠΕ κείμενο με τον εξής τίτλο: «Κομοτηνή – Κυρ. Μητσοτάκης: Υπερεθνικός κόμβος ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου η Ανατολική Θράκη».

Το λάθος μάλιστα δεν υπήρχε μόνο στον τίτλο αλλά και μέσα στο κείμενο, όπου υπάρχει η φράση: «αλλά αν κάναμε πολλά έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την πατρίδα και για την ανατολική Θράκη με οδικό χάρτη το αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο συντάχθηκε από εσάς».

Γνωρίζουμε πως η κάλυψη μιας περιοδείας ενός πρωθυπουργού είναι απαιτητική υπόθεση, το δίχως άλλο. Όπως γνωρίζουμε και ότι η περιφέρεια μας έχει το προνόμιο να περιλαμβάνει περιοχές από δύο διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα, το ανατολικό κομμάτι της Μακεδονίας και το ελληνικό κομμάτι της Θράκης, δημιουργώντας την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όμως το ότι αυτά τα δύο θα συμπτύσσονταν για να κάνουν μία νέα Ανατολική Θράκη, εντός των ορίων της σημερινής ελληνικής επικράτειας, ομολογούμε πως ποτέ δεν το είχαμε φανταστεί μέχρι τώρα.

Θα περίμενε κανείς λίγη περισσότερη προσοχή, τουλάχιστον από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.