Οταν ενα κομμα καταρρεει οργανωτικα…

Συνεχίζει να ασχολείται περισσότερο με τα εσωτερικά του, παρά με την πραγματική αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτόν, συνεχίζει να ασχολείται περισσότερο με τα εσωτερικά του, παρά με την πραγματική αντιπολίτευση, κάτι το οποίο εν μέρει είναι αναμενόμενο, μιας και οι αποχωρήσεις άφησαν τον κομματικό μηχανισμό αποδιοργανωμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολυφωνία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με όλα αυτά τα θέματα να παραπέμπονται στο Συνέδριο, όποτε (και όπου, γιατί με τις τελευταίες εξελίξεις κανείς δεν ξέρει) λάβει χώρα αυτό, έχει ανοίξει ένα λαμπρό πεδίο για όποιον επιθυμεί να πει την άποψή του. Έτσι έκαναν και οι Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης, με επιστολή τους προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αντί, για παράδειγμα, να το θέσουν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που θα έβγαζε περισσότερο νόημα, αλλά κατά κάποιον τρόπο, θα ήταν λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ο συμπολίτης μας κ. Ανέστης Στρατιάδης, ο οποίος σχολίασε πως δυστυχώς για ακόμη μία φορά μαθαίνουν θέματα που αφορούν το κόμμα από τον τύπο και όχι από εσωκομματικές διαδικασίες.

«Προσωπικά λοιπόν προτείνω οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν με τον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στην ομάδα των Πράσινων οικολόγων του Ευρωκοινοβουλίου. Οι λεπτομέρειες αν δοθεί η δυνατότητα θα αναπτυχθούν εκεί που πρέπει» τονίζει, δείχνοντας πως τουλάχιστον έχει ακόμα ένα σεβασμό στις συλλογικές διεργασίες που ακόμα ομνύει το κόμμα, περισσότερο πλέον παραβιάζοντας παρά τηρώντας τις.

Παρεμπιπτόντως, το Σαββατοκύριακο (13 – 14 Ιανουαρίου) θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί το προσυνεδριακό κείμενο το οποίο συνέταξε το τετραμελές συντονιστικό όργανο της Επιτροπής Θέσεων. Είμαστε περίεργοι αν οι τοπικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασαν ώστε να συζητηθούν οι θέσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη για το συνέδριο, και αν ναι, ποιες είναι αυτές και αν λήφθηκαν υπόψη στο τελικό κείμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.