Οταν ανοιγουν τα στοματα…για εργοδοτικες αυθαιρεσιες

Σύλληψη ιδιοκτήτριας επιχείρησης που φέρεται να πήρε πίσω το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων

Στην σύλληψη ιδιοκτήτριας και υπεύθυνου επιχείρησης, η οποία κατέβαλε δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους, αλλά στη συνέχεια φέρεται να το ζήτησε πίσω, έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στη Δράμα.

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος στην οποία απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι όπως και στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής, ενώ η αστυνομία προσημείωσε τα χρήματα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας ενημέρωσαν την ασφάλεια ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι και η μοναδική, έρχεται ωστόσο να προστεθεί σε μία σειρά περιπτώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ «αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα».

«Όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, τότε η αυθαιρεσία τιμωρείται». Το προσυπογράφουμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.