Ορκιστηκε η πρωτη γυναικα Πρωθυπουργος της Ελλαδας

Μετά την άρνηση των Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Κουτσούμπα να παραστούν στην ενδεχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε σε διαβουλεύσεις για το διορισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης. Ειδικότερα, όπως το Σύνταγμα της Ελλάδος επιτάσσει με τον πρωταρχικό διορισμό Πρωθυπουργού και έπειτα της υπόλοιπης υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ορκίστηκε Πρωθυπουργός, χθες το βράδυ στις 20:00, η κ. Βασιλική Θάνου, η οποία θα διατηρήσει τη θέση της μέχρι τις εκλογές. Η κ. Θάνου έλαβε τη θέση της μαζί με την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο, να σχηματίσει υπηρεσιακή Κυβέρνηση.
 
Όπως φαίνεται, περισσότερο επικρατούντα ονόματα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Νίκος Χριστοδουλάκης στο υπουργείο Οικονομίας, ο Αντώνης Μανιτάκης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Γιάγκος στο υπουργείο Άμυνας, ο Α. Μακρυδημήτρης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Φρόσω Κιάου στο υπουργείο Παιδείας και ο Χρήστος Ζώης στο υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι η κ. Βασιλική Θάνου είναι η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός!!! Υπηρεσιακή βέβαια κι αυτό από μόνο του πολλά λέει περί ισοτιμίας των φύλων στη χώρα!!!Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.