Ωρα ποινων λογω μη αξιολογησης

Πειθαρχικές ποινές σε περίπου 100 διευθυντές σχολείων για μη εφαρμογή του μέτρου

Αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις βρίσκονται πλέον οι διευθυντές περίπου 100 σχολικών μονάδων της επικράτειας, κυρίως δημοτικών και νηπιαγωγείων, που δεν μετείχαν στην διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από το σύνολο των 14.000 σχολικών μονάδων, το 99,2% εφάρμοσε τον νόμο περί αξιολόγησης καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ενώ ένα 0,8%, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα, δεν το έκανε.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου 4823/2021, οι διευθυντές ως υπεύθυνοι της διαδικασίας, έλαβαν χθες επιστολή με τον καταλογισμό των πειθαρχικών ποινών που αντιμετωπίζουν η κύρια εκ των οποίων αφορά στην αναστολή οποιασδήποτε διαδικασία εξέλιξης τους, «ποινή» που αναμένεται να αρθεί εφόσον προχωρήσουν στην αξιολόγηση.

Όπως σημειώνεται βεβαίως στην σχετική επιστολή κατά της απόφασης μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν ένσταση στο οικείο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο.

Από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής και ατιμωρησίας είναι σαφές, ωστόσο σαφής θα πρέπει μάλλον να θεωρείται και η στάση των 100 περίπου διευθυντών που δεν προχώρησαν στην αξιολόγηση, γνωρίζοντας το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως επίσης κρίνουμε ότι όσα θα επακολουθήσουν και στο επίπεδο της αξιολόγησης από την οποία δεν φαίνεται να υποχωρεί η Νίκη Κεραμέως  μάλλον δεν θα λειτουργήσει κατευναστικά στο ήδη τεταμένο- τουλάχιστον- κλίμα μεταξύ υπουργείου και εκπαιδευτικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.