Ωρα ανακοινωσεων αντιπεριφερειαρχων και αντιδημαρχων

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις διάφορες θέσεις

Και τώρα που τελειώσαμε, σχεδόν, με τις ορκωμοσίες των νέων αυτοδιοικητικών σχημάτων της ΠΑΜ-Θ αλλά και των δήμων της Ροδόπης, το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις διάφορες θέσεις, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων κ.ο.κ.

Για κάποιες των περιπτώσεων δεν θα απαιτηθεί μεγάλη υπομονή καθώς από τα ρεπορτάζ των ορκωμοσιών προέκυψε ότι ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, που ωστόσο επίσης αναμένεται εντός του 2023 να ανακοινώσει πρόσωπα, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος Ιωάννου έκανε σαφές πως οι ανακοινώσεις που θα αφορούν σε πρόσωπα θα έρθουν με τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου του 2024.

Για τον Δήμο Αρριανών επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή, ενώ σίγουρα μετά τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έγινε η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις για τον Δήμο Ιάσμου.

Και αν κάποιες θέσεις θεωρητικά έχουν ήδη «κλείσει» υπό την έννοια ότι εκείνοι και εκείνες που έχουν επιλεγεί, έχουν ενημερωθεί αλλά τηρούν σιγήν ιχθύος μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις.

Εκπλήξεις που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολυαναμενόμενες από πλευράς των πολιτών, βασικό ζητούμενο των οποίων όπως αυτό κατατέθηκε και κατά την προεκλογική περίοδο είναι η ανανέωση προσώπων, όχι κρίνοντας αρνητικά τους «έμπειρους» αλλά υπό την λογική της δοκιμής και των νεότερων σε θέσεις ευθύνης.

Οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης ωστόσο θα έχουν τον τελικό λόγο, επομένως οψώμεθα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.