Οπου υπαρχει θεληση, βρισκεται δρομος (η καμπινγκ)

H εμπειρία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για άλλες διεκδικήσεις

Βρέθηκε λοιπόν λύση για να λειτουργήσει και φέτος το κάμπινγκ Φαναρίου, και μάλιστα με  συνοπτικές διαδικασίες, που θα επιτρέψουν και στο δήμο και τους κατασκηνωτές να αρχίσουν τους καθαρισμούς στο χώρο και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, χάνοντας μόνο μερικές μέρες από τη συνήθη κατασκηνωτική περίοδο (και με τον καιρό όπως είναι, η απώλεια δεν ήταν πολύ μεγάλη).

Φαίνεται λοιπόν, πως όταν γίνεται συντονισμένη προσπάθεια, και όπου υπάρχει θέληση, μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως η ΕΤΑΔ, δεν ήταν υποχρεωμένη να λειτουργήσει, ή να αναζητήσει τρόπο να λειτουργήσει το κάμπινγκ, από τη στιγμή που θεωρείται υπό παραχώρηση. Άλλωστε και το αντίτιμο που θα λάβει, είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που λάμβανε από τους κατασκηνωτές (αν και η αλήθεια είναι πως δεν θα αναλάβει τη λειτουργία, το καθαρισμό κτλ., τα οποία είχαν ένα κόστος).

Ακόμα βέβαια απομένουν οι λεπτομέρειες, όμως αυτή η εμπειρία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για άλλες διεκδικήσεις, τόσο από την ΕΤΑΔ, μιας και πάρχουν ακόμα πολλές εκτάσεις και κτίρια στην περιοχή μας που ανήκουν σε αυτή, από το Ξενία Κομοτηνής μέχρι την έκταση μετά το παζάρι προς Καρυδιά, όσο και από άλλους φορείς (π.χ. Δικαστικό Μέγαρο).

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.