Οποιος προλαβε, το «Αντωνης Τριτσης» ειδε

Απαρατήρητα

Ακόμα μερικές αποφάσεις ένταξης, ομολογουμένως μετά από σημαντικό διάστημα, υπέγραψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, αν και με τους Δήμους να περιμένουν με αδημονία για τα δικά τους έργα, αυτές δύσκολα θα τους ικανοποιήσουν.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πολλά για το πρόγραμμα αυτό, όμως οι ανάγκες των Δήμων, ιδιαίτερα μετά από τόσα χρόνια περιορισμών λόγω κρίσης, είναι μεγάλες.

Το ζήτημα όμως είναι βαθύτερο, και πάει στην χρόνια υποχρηματοδότηση των Δήμων για την υλοποίηση έργων στις περιοχές τους. Γιατί πέρα από τα Ευρωπαϊκά έργα, που ούτως ή άλλως έχουν τις δικές τους κατευθύνσεις και προτεραιότητες, υπάρχουν και πολλά έργα, που παλιά χρηματοδοτούνταν από ιδίους πόρους, που τώρα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα, είτε αυτά ονομάζονται Φιλόδημος, είτε Τρίτσης, είτε ότι θα ονομαστεί το επόμενο.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά οι Δήμοι θα πρέπει να κόβουν και να ράβουν τα έργα ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει το κάθε πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές φορές να γίνονται παρεμβάσεις που χρειάζονται νέες παρεμβάσεις, ή επιπλέον κόστος, για να είναι ολοκληρωμένες, ή να μπαίνουν σε προτεραιότητα έργα που μπορεί αν είναι λιγότερο ουσιώδη, όμως «αυτά μπορούσαμε να βάλουμε». Έτσι όμως, ο μόνος που είναι ικανοποιημένος, είναι ο εκάστοτε υπουργός ή υφυπουργός που έχει την αρμοδιότητα, που μπορεί να υπογράψει φαρδιά πλατιά και να πει: δώσαμε τόσα εκατομμύρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.