Οποιος καει στο τρενο, φυσαει και τα δρομολογια

Επανειλημμένα έχουμε ακούσει για τρένα στην περιοχή μας τα οποία είτε δεν ήρθαν, είτε όταν ήρθαν ήταν… λεωφορεία

Με ελπίδα αλλά και κάποια, είναι αλήθεια, επιφύλαξη είδαμε την ανακοίνωση για την υπογραφή μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ελληνικού κράτους για τα άγονα δρομολόγια, όσο αφορά τις προβλέψεις για τα δρομολόγια στην περιοχή μας.

Και αυτό γιατί επανειλημμένα έχουμε ακούσει για τρένα στην περιοχή μας τα οποία είτε δεν ήρθαν, είτε όταν ήρθαν ήταν… λεωφορεία, έτσι έχουμε γίνει κάπως επιφυλακτικοί, μην τυχόν πάλι την πάθουμε όπως τις προηγούμενες φορές.

Η αλήθεια είναι πως αυτή την διαπίστωση την κάναμε παρατηρώντας πως υποδέχτηκαν την είδηση σε άλλες περιοχές, και συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα, εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που ως ένας από τους υπογράφοντες, φρόντισε να ενημερώσει τους συμπολίτες του για τα δρομολόγια που ενεργοποιούνται στην ιδιαίτερή του πατρίδα, σε Λιανοκλάδι και Στυλίδα.

Όχι για αυτούς λοιπόν τα μετρημένα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο μετέφεραν τα μέσα την είδηση ήταν σαν τελειωμένη υπόθεση. Ας ελπίσουμε πως αυτοί θα βγουν αληθινοί, γιατί εμείς, αν δεν το δούμε, δεν πιστεύουμε τίποτα.

Άλλωστε η λειτουργία που περιγράφεται, παραπέμπει περισσότερο σε προαστιακό, και λιγότερο σε υπεραστική γραμμή, μιας και δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα με δεδομένο ότι η σύμβαση υπογράφηκε για 10+5 χρόνια, αν δεν δούμε τώρα να λειτουργεί το τρένο, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ ακόμη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.