Ομορφες εικονες απο τον «Τιτανικο της Μεσογειου» αποτυπωσε ο συμπολιτης μας Γιαννης Νακουσης

Λάτρης του scuba diving βούτηξε για τρίτη φορά στο διάσημο ναυάγιο

Όμορφες φωτογραφίες από το ναυάγιο «Ζηνοβία» που βυθίστηκε στα ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο συμπολίτης μας Γιάννης Νακούσης.

Λάτρης της αυτόνομης κατάδυσης (ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή Scuba diving) ο κ. Νακούσης δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το εντυπωσιακό ναυάγιο που πήρε το προσωνύμιο «Ο Τιτανικός της Μεσογείου».

Όπως διαβάσαμε σχετικά cyprusalive.com το πλοίο «Zenobia», ήταν ένα Σουηδικό οχηματαγωγό το οποίο είχε 173 μέτρα μήκος, 23 πλάτος και 13 ύψος. Τεχνολογικά ήταν εφοδιασμένο με τα καλύτερα συστήματα πλοήγησης. 

Στις 22 Μαΐου 1980 το πλοίο Ζηνοβία ξεκινώντας το παρθενικό του ταξίδι και μεταφέροντας ανάμεσα σε άλλα 103 νταλίκες, εξέπλευσε στην Μεσόγειο, με σκοπό να κάνει την διαδρομή από το Μάλμο της Σουηδίας προς την Ταρτούς της Συρίας.

Στις 3 Ιουνίου το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Λεμεσού όπου και παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά πρόβλημα με τις αντλίες που ρύθμιζαν την αντιστάθμιση νερού.

Το πλοίο αφού ρυμουλκήθηκε 2 ναυτικά μιλιά από την ακτή του Αγκυροβολιού Λάρνακας, το πλήρωμα και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Λάρνακας με άλλο πλοίο. 

Στις 6 Ιουνίου το «Ζηνοβία» είχε αρχίσει πλέον να παρουσιάζει μια κλίση 40 περίπου μοιρών δεξιά. Στις 7 Ιουνίου το πλοίο βυθίστηκε οριστικά, σε βάθος 42 μέτρων και μαζί του όλο το εμπόρευμα που κουβαλούσε. 

Σήμερα το «Ζηνοβία» έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο τεχνητό ύφαλο ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες είδη ψαριών συμπεριλαμβανομένων σφυρίδων, μπαρακούντα, σκουμπρί, βασιλικό σκουμπρί καθώς και σμέρνες, σαλάχια, χελώνες και χταπόδια. Το ψάρεμα στο ναυάγιο απαγορεύεται δια νόμου. 

Παρόλα αυτά οι δύτες μπορούν να επισκεφτούν, να παρατηρήσουν και να ψηλαφίσουν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ναυάγια της μεσογείου. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 100.000 περίπου ντόπιοι και ξένοι δύτες επισκέπτονται το ναυάγιο Ζηνοβία.

Ένας από αυτός και ο συμπολίτης μας Γιάννης Νακούσης που για τρίτη φορά βούτηξε στο ναυάγιο και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του όμορφες εικόνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.