Ομοψυχως μπραβο στον πρυτανευοντα κ. Σταυρο Τουλουπιδη

Μ’ ανακούφιση εισέπραξαν οι συμπολίτες Κομοτηναίοι, όπως καταδεικνύεται και από την αναγνωσιμότητα στα social media, την επιστολή που έστειλε ο πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Σταύρος Τουλουπίδης προς τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ κ. Τάσο Τέλλογου,  που ό,τι θεώρησε ότι πρέπει να προβάλει από το Δημοκρίτειο είναι τα αποκλειστικά σκανδαλοειδή , που «εργολαβικά» φιλοξένησε η «καλή» εντούτοις «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά και η εκπομπή  «Ιστορίες»  του ΣΚΑΪ που υπογράφει, μεταξύ άλλων, και  ο κ. Τέλλογλου.
 
Μια εκπομπή που ήρθε να μεγεθύνει την αγανάκτηση των Θρακιωτών από τον αθηναϊκό τύπο και τον μονοδιάστατο αρνητισμό του, την εμμονή  του στη «διαπόμπευση» του Δημοκριτείου, χωρίς την παραμικρή αναφορά στις λαμπρές ακαδημαϊκές προσωπικότητας που έφεραν τα πάνω κάτω τόσο στον «αραχνιασμένο κόσμο» της φιλολογικής επιστήμης , και των ανθρωπιστικών επιστημών γενικότερα, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα με την οποία το Δημοκρίτειο στα καλά και στα κακά πηγαίνει  πλέον χέρι χέρι.
 
Εξαιρετικοί επιστήμονες που επέδωσαν εξωστρέφεια στο Δημοκρίτειο, επέτυχαν να καταταγεί 299ο  παγκοσμίως και 1ο  στον χώρο της Ελλάδος, σύμφωνα με το Ranking Web of Universities.
 
Κι αυτό δεν επιτεύχθηκε με λόγια. Επιτεύχθηκε χάρη στους σπουδαίους  δασκάλους, που μέρα νύχτα μοχθούν για τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων γνώσεων, είναι κοντά στους φοιτητές τους, εμπλουτίζουν συνεχώς τις υποδομές-βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου και έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Προσφέροντας και στην κοινωνία, σε δημότες και ιδιωτικούς φορείς, μέγιστο έργο μέσω της πρακτικής των φοιτητών, των κοινωνικών φροντιστηρίων, που λειτουργούν υπ’ ευθύνη τους, μέσω δεκάδων δράσεων.
 
Η Αθήνα και ο τύπος της επ’ αυτών των «αφανών»  στα μάτια τους θετικότατων «ηρώων» δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη, να καταστρώσει ένα κείμενο επιβράβευσης, μπόρεσε όμως  κάλλιστα να ταυτίσει το Δημοκρίτειο, ακυρώνοντας την υπόστασή του,  – ευτυχώς για την πάρτη τους μόνον – με μία μειοψηφία προσώπων που εισήλθαν  – και εισέρχονται –  στο Δημοκρίτειο, και σε όλα  ανεξαίρετα τα Πανεπιστήμια της χώρας, όχι για να το υπηρετήσουν, αλλά για προσωπικά οφέλη. Ν.Β., Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.