Ολοκληρωνεται η αδερφοποιηση Κομοτηνης- Δημου Μεσα Γειτονιας

Αυτοδιοικητικοί από το Δήμο της Κύπρου θα έρθουν στην πόλη μας

Στις 12 Μαΐου, δύο μέρες πριν από τα Ελευθέρια Θράκης, θα ολοκληρωθεί η αδερφοποίηση με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου με το Δήμο Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας την διαδικασία που ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από πάνω από 10 χρόνια.

Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς ήταν ο πρώτος Δήμος, που όταν ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας, χωρίς καμία θεσμική σχέση με το Δήμο Κομοτηνής και αίτημα από αυτόν, ευαισθητοποιήθηκε και έστειλε μια γενναία υλική βοήθεια.  

Αυτής ακολούθησαν επισκέψεις τόσο από το Δήμαρχο όσο και από Δημοτικούς συμβούλους διάφορων παρατάξεων, αναπτύσσοντας μια σχέση επικοινωνίας, με εκατέρωθεν επισκέψεις.

Για αυτό και έγινε πρόταση από το Δήμο της Κύπρου για την αδερφοποίηση, την οποία αποδέχτηκε ο Δήμος Κομοτηνής, και τον Ιούλιο του 2019, κλιμάκιο του Δήμου Κομοτηνής με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη ταξίδεψε στην Κύπρο, απολαμβάνοντας την κυπριακή φιλοξενία και κάνοντας πιο στενές τις σχέσεις των δύο Δήμων, με την υπογραφή και Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης.

Απέμενε η επίσκεψη των αυτοδιοικητικών από το Δήμο Μέσα Γειτονιάς στην Κομοτηνή, που όμως καθυστέρησε και λόγω της πανδημίας, και θα γίνει τελικά την Παρασκευή 12 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ολοκληρωθεί η Αδερφοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.