Ολοι περιμενουν απο τον Αη Βασιλη… το εμβολιο

Απαρατήρητα

Σε χρόνο ρεκόρ ενέκρινε η Μ. Βρετανία το εμβόλιο της Pfizer, αφήνοντας πίσω ΕΕ και άλλες χώρες, και λαμβάνοντας πρώτη το πολυπόθητο εμβόλιο. Ήδη με την ανακοίνωση της έγκρισης, φορτηγά από το Βέλγιο, όπου παρασκευάζεται, ξεκίνησαν για την χώρα, μεταφέροντας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, το οποίο πολλοί ελπίζουν ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Και ενώ υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται το εμβόλιο και δεν θέλουν να το κάνουν (θα φανεί όταν ξεκινήσει κανονικά ο εμβολιασμός πόσοι είναι αυτοί) η πλειοψηφία, περιμένει με ανυπομονησία πότε θα έρθει, θεωρώντας πως θα αποτελέσει το διαβατήριο για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους, και πολλές φορές στην εργασία τους, την οποία διέκοψε βίαια ο κορωνοϊός.

Δεν θα ήταν λοιπόν παράδοξο να πούμε ότι αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης φέτος την Πρωτοχρονιά, είναι το εμβόλιο, για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις παλιές συνήθειες τους.

Και για όσους θεωρούν ότι ο κόσμος από εδώ και πέρα θα είναι επιφυλακτικός, και δεν θα κινείται όπως κινούνταν πριν την πανδημία, να μας επιτρέψετε να αμφιβάλλουμε, τόσο λόγω των ενδείξεων του καλοκαιριού, όταν δεν υπήρχε και το εμβόλιο, όσο και από τις ενδείξεις σε όλο τον κόσμο, μόλις αίρονται έστω και λίγο τα μέτρα. Στην Αγγλία, την Τετάρτη που σταμάτησε το lockdown, έγινε χαμός στα καταστήματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.