Ολα της απογραφης δυσκολα

Οι 500 εκ των 700 συνολικά απογραφέων παραιτήθηκαν στην περιοχή της Πάτρας λόγω της κακής συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν από πολίτες.

Αυτό δήλωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Στατικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκος Μουρτζούχος, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος όχι μόνο αρνείται να απογραφεί αλλά αρνείται να δεχτεί και τους απογραφείς και να τους ακούσει.

Πέραν του κύματος των «αρνητών» της διαδικασίας αυτής καθ’ αυτής όπως εξήγησε ο ίδιος για το γεγονός οφείλεται και στην αγανάκτηση του κόσμου με την διανομή εντύπων  με αποτέλεσμα ο κόσμος να νομίζει ότι ο απογραφέας είναι πωλητής ή διανομέας εντύπων και επομένως του κλείνει την πόρτα, και αυτό αν του την ανοίξει βεβαίως εξ αρχής.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι 500 που παραιτήθηκαν αντικαταστάθηκαν με μεγάλη όμως καθυστέρηση στην διαδικασία δεδομένου και του χρόνου εκπαίδευσης και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, να και όπως εξήγησε επίσης ο κ. Μουρτζούχος ένας από τους λόγους που οδηγούνται σε παραίτηση είναι και το γεγονός ότι ανέμεναν υψηλές αποδοχές που θα άγγιζαν τα 1200 ευρώ τον μήνα, όμως η δουλειά και απλή δεν είναι και τα χρήματα δεν είναι τόσα πολλά.

Σε συζήτησή μας πάντως με απογραφέα της Κομοτηνής το Σαββατοκύριακο μάς μετέφερε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα, ως προς την αντιμετώπιση που λαμβάνει από τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέχρι στιγμής η μεγάλη πλειοψηφία και ανοίγουν την πόρτα τους και ευγενικοί είναι. Βεβαίως μιλάμε μόλις για έναν εκ των δεκάδων απογραφέων που εργάζονται στην πόλη μας και οι οποίοι ουδόλως αμφιβάλουμε ότι έχουν αποφύγει τα τραγελαφικά ή σε κάθε περίπτωση «δύσκολα» περιστατικά.

Να πούμε πάντως ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος προανήγγειλε παράταση στον χρόνο για την ολοκλήρωση της αυτοαπογραφής από τους πολίτες, συνιστώντας τους υπομονή έως ότου λάβουν τον κλειδάριθμό.

Σε περίπτωση ωστόσο που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.