Οι βετερανοι του badminton επεστρεψαν με μεταλλια στην Κομοτηνη

Από το πανελλήνιο τουρνουά που διεξήχθη στην Έδεσσα

Με 4 μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα, επέστρεψαν από την Έδεσσα οι βετεράνοι αθλητές badminton του Α.Σ. Δημοκρίτειο, που έλαβαν μέρος στους πανελλήνιους αγώνες, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, τους οποίους φιλοξένησε την Κυριακή η πρωτεύουσα της Πέλλας. Από τη 12μελη αποστολή των Κομοτηναίων αθλητών-που ήταν και η πολυπληθέστερη στο τουρνουά- κατάφεραν να διακριθούν ο κ. Χρήστος Πολυτσάκης, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία άνω των 50, ο κ. Χρήστος Καλιγάς που κατετάγη δεύτερος στο διπλό των ανδρών, έχοντας συμπαίκτη βετεράνο αθλητή από τη Θεσσαλονίκη, και οι κ.κ. Πασχάλης Αποστολίδης και Αλκιβιάδης Γεωργιάδης, που αγωνίστηκαν επίσης στο διπλό των ανδρών και κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο. 

Αλκιβιάδης Γεωργιάδης «Το badminton είναι εύκολο να το παίξει κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας, ταυτόχρονα είναι πολύ ευχάριστο για τα παιδιά, ενώ γυμνάζει το μυαλό και το σώμα»

«Ήταν ένα καταπληκτικό τουρνουά, με πολύ κέφι και με αγωνιστικό πνεύμα», μας δήλωσε ενθουσιασμένος μετά την επιστροφή του ο ένας εκ των διακριθέντων Κομοτηναίων αθλητών, ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να εξάρει την φιλοξενία των διοργανωτών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανοδική τροχιά που καταγράφει το άθλημα του badminton στην πόλη μας. «Γίνεται μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια στην πόλη», παρατήρησε, «κυρίως με τις φιλότιμες προσπάθειες του προπονητή μας, Μπάμπη Ιορδάνου, που παλεύει πολλά χρόνια για να πάρει το άθλημα μια θέση που νομίζω ότι του αξίζει». Η ανοδική τροχιά επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι «πιτσιρικάδες» του αθλήματος πετυχαίνουν διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες, ενώ κι οι μεγαλύτεροι έχουν επιτυχίες στα τουρνουά βετεράνων. «Όλα έχουν πάρει έναν καλό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η δημοφιλία που απολαμβάνει πλέον το badminton οφείλεται στο γεγονός ότι «είναι εύκολο να το παίξει κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας, ταυτόχρονα είναι πολύ ευχάριστο για τα παιδιά, ενώ γυμνάζει το μυαλό και το σώμα». Ο ίδιος, όπως μας αποκάλυψε, ήρθε σε επαφή τυχαία πριν από δυόμισι χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά το αγάπησε και στην πορεία κατάφερε να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.
 
Και εις ανώτερα… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.