Οι Βελγοι γιορταζουν την προκριση τους στα προημιτελικα του Μουντιαλ

Απαρατήρητα

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που κράτησε το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρόφιλου κοινού αμείωτο μέχρι το τέλος, μίας και το νικητήριο γκολ μπήκε στο ’94, ήταν το προχθεσινό μεταξύ του Βελγίου και της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του Μουντιάλ.
 
Ένας από τους καλύτερους σε ποιότητα παιχνιδιού αγώνας, σύμφωνα με τους «ειδικούς» με την Ιαπωνία να προηγείται έως το ’69 με δύο γκολ και το Βέλγιο να καταφέρνει όχι απλά να ισοφαρίζει αλλά και πετυχαίνει και το τέρμα που την στέλνει στα προημιτελικά κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά της διάρκειας του αγώνα.
 
Μόνο να φανταστούμε μπορούμε το τι έγινε στους δρόμους του Βελγίου, αν κρίνει κανείς ότι μόλις μία εβδομάδα πριν ο φακός του «ΠτΘ» κατέγραψε την «φρενίτιδα» των Βέλγων σε σχέση με την παρουσία της ομάδας τους στο Μουντιάλ.
 

Χαρακτηριστικό το φωτογραφικό υλικό με τους Βέλγους να κυκλοφορούν ολημερίς και ολονυχτίς με αντίστοιχες της φωτογραφίες στολές παρακολουθώντας μουντιάλ και πανηγυρίζοντας τις νίκες της ομάδας τους, ενώ χαρακτηριστικότερο όλων είναι η «περιένδυση» του σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών το Manneken Pis ή αλλιώς στην τοπική τους διάλεκτο «Ο μικρός που κατουράει» με την στολή της ομάδας του Βελγίου. Ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, το οποίο απεικονίζει ένα αγόρι να ουρεί σε ένα σιντριβάνι το οποίο συχνά πυκνά ντύνεται με ρούχα καθώς όπως λένε από το 1698 έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 900 κοστούμια.
 
Τώρα το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι Βέλγοι νομίζω πως είναι ξεκάθαρο!
 
Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στην ομάδα του Βελγίου που την προσεχή Παρασκευή όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Βραζιλίας. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.