Οι Συριοι ειναι προσφυγες η μη νομιμοι μεταναστες;

Ένα από τα σημεία που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας στα δελτία τύπου που εκδίδουν οι αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειάς μας, είναι το εξής:
 
Ότι οι σύριοι υπήκοοι που συλλαμβάνονται να μετακινούνται παρατύπως θεωρούνται πλέον από την αστυνομία ως μη νόμιμοι μετανάστες, κι έτσι κι αναγράφονται.
 
Γιατί, έχουν πάψει πλέον να θεωρούνται πρόσφυγες και να τυγχάνουν προστασίας ή από τη στιγμή που μεσολαβεί ένας διακινητής για τη μεταφορά τους γίνονται απ’ ευθείας μη νόμιμοι μετανάστες; Και στα νησιά όμως διακινητές τους μεταβιβάζουν και πάλι Σύριοι πρόσφυγες παραμένουν… Άρα;
 
Και κάτι ακόμη αξιοσημείωτο, όπως προκύπτει από τα οικονομικά δελτία, ότι το «εμπόριο» της διακίνησης «προσφύγων» ή μη νόμιμων μεταναστών αρχίζει πλέον να ενδιαφέρει και τους βόρειους γείτονες, βούλγαρους και ρουμάνους, που αρχίζουν επί χρήμασι να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα.
 
Λίγο ακατανόητο το τελευταίο. Αφού όλοι μας λένε ότι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα…
 
Άρα βούλγαροι και Ρουμάνοι τους μεταφέρουν με προορισμό την Ειδομένη ή άλλο τι;
 
Εκπληκτική πάντως η εποχή μας!!! Αυτή η κορύφωση της δουλεμπορίας τσακίζει κόκαλα, μαζί με τον φόβο ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πλέον καμιά αξία και ότι αύριο ίσως όλοι γίνουμε πρόσφυγες!!!T.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.