Οι ροδοπιτες του ΣΥΡΙΖΑ παροντες στην Κεντρικη Επιτροπη, ΥΠΕΡ;

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος χθες Πέμπτη αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, όπερ και εγένετο.
 
Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ροδόπη συμμετέχουν οι δυο βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Τάκης Χαρίτου και ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Σταμάτης Σακελλίων.
 
Η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως ως προς το ζήτημα της ενότητας του κυβερνώντος κόμματος την επόμενη ημέρα και μέχρι την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, αφού τμήμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την υπογραφή τρίτου μνημονίου.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να εγκριθεί η πρότασή του για ένα έκτακτο ανοικτό συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ώστε να λυθούν οι διαφορές μέσω διαλόγου και συζήτησης και με πραγματική ενότητα και όχι μόνο ενότητα στα λόγια.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, πρότεινε να πραγματοποιηθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Κυριακή, σε περίπτωση που υπάρχουν μέλη της Κ.Ε. που θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να πάρει συντεταγμένα απόφαση πριν την επικύρωση της συμφωνίας για να εμποδιστεί αυτή η επικύρωση.
 
Σε περίπτωση που ερωτηθούν τα μέλη του κόμματος, ζήτησε από τα στελέχη του να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα, ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις.
 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα εικονικό δίλημμα και πως δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τον λαό σε μια άτακτη χρεοκοπία. Ακόμη, χρησιμοποιώντας σκληρό τόνο, δήλωσε πως οι αντίθετες απόψεις τόσο για τη διακυβέρνηση, όσο και την ίδια τη φύση της Αριστεράς, θα πρέπει να διατυπωθούν ανοικτά στην ΚΕ.
 
Οψόμεθα όμως και μέχρι το τέλος της Κεντρικής Επιτροπής, παρόλο που κάποιοι από τους συμμετέχοντες με τους οποίους συνομιλήσαμε θεωρούν ότι τη λύση στις αντιτιθέμενες απόψεις επί τη βάσει ιδεολογικών διαφορών την έδωσε η πρόταση του πρωθυπουργού για συνέδριο τον Σεπτέμβριο…
 
Στην κυριολεξία οψόμεθα….Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.