Οι προσκοποι ανακαινισαν και εγκαινιαζουν την κατασκηνωση τους στην Αλκυωνα

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων  πρόκειται να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Προσκοπικού Κέντρου «Αλκυών Ροδόπης»  την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 12:00. Στην τελετή εγκαινίων θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης και ο αγιασμός θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
 
Το Προσκοπικό Κέντρο «Αλκυών» είναι ένας προσκοπικός χώρος κατασκήνωσης και βρίσκεται στην παραλία Προσκυνητών, 30 χλμ. νότια της πόλης της Κομοτηνής και 8 χλμ. ανατολικά της ιστορικής περιοχής της Μαρώνειας. Έχει έκταση περίπου 13 στρέμματα με περίφραξη και συνορεύει κατευθείαν με τη παραλία. Η «Αλκυώνα», όπως είναι γνωστή σε όλους, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα σε στεγασμένους χώρους και πάνω από 120 άτομα σε υπαίθρια κατασκήνωση.
 
Το Προσκοπικό Κέντρο «Αλκυών» παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από τον Δήμο Προσκυνητών την δεκαετία του 1970 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ανακαίνιση του κέντρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER, Υπομέτρο L321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό», Δράση «L321-2: Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.λπ.», με τίτλο «Δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικών – Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων στο Προσκοπικό Κέντρο ΑΛΚΥΩΝ».
 
Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σήμερα, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Προσκόπων της Κομοτηνής η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Χ.Λ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.