Οι «πινακες ζωγραφικης» του ΔΠΘ στην ΔΕΘ

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» θα «κοσμήσει» τους τοίχους της φετινής έκθεσης

Συνέχεια σε μία πολύ καλή αρχή, δίνει φέτος το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο μετά την περσινή του «πρεμιέρα» στους διαδρόμους της ΔΕΘ και φέτος θα δώσει δυναμικό παρών, με αυτόνομο εκθεσιακό χώρο.
 
Πέρυσι το περίπτερο του ΔΠΘ είχε γίνει πόλος έλξης για πληθώρα εν δυνάμει σπουδαστών του και όχι μόνο καθώς το επισκέφθηκαν και πληθώρα υπουργών, αρχηγών κομμάτων, βουλευτών και γενικότερα σημαινόντων προσώπων της ελληνικής  κοινωνίας, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δια στόματος των εκπροσώπων του ΔΠΘ τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας τις οποίες προσφέρει.
 
Στη φετινή έκθεση σύμφωνα με τις πληροφορίες του «ΠτΘ» πέραν του περιπτέρου, το ΔΠΘ θα εκπροσωπήσει και η ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση μικροσκοπικής φωτογραφίας με τίτλο «Ιστολογική Εικόνα και Τέχνη» η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου που πέρυσι φιλοξενήθηκε για μία εβδομάδα στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνοντας πληθώρα επισκεπτών αλλά και διθυραμβικών σχολίων.
 
Πρόκειται για έκθεση φωτογραφιών, που προκύπτουν από τις χιλιάδες μικροσκοπικές εικόνες που περνούν καθημερινά από τα μάτια του Παθολογοανατόμου. Δηλαδή απλές μικροσκοπικές εικόνες ιστολογικών τομών στο μικροσκόπιο, που παίρνουν συγκεκριμένη μορφή κι απεικονίζονται χωρίς καμία τεχνική επεξεργασία. Τα ανθρώπινα κύτταρα σχηματίζουν παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.
 
Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Μαρία Λαμπροπούλου, η οποία θα παρουσιάσει την έκθεση ενώπιον του κοινού της ΔΕΘ, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση με εκπροσώπους των ΕΛΤΑ που είχαν εκφράσει τη διάθεση για την κυκλοφορία μίας ειδικής έκδοσης γραμματοσήμων, στα οποία θα απεικονίζονται κάποιες από τις φωτογραφίες της έκθεσης.
 
Περισσότερες πληροφορίες τόσο για την εν λόγω έκθεση όσο και για τη γενικότερη παρουσία του ΔΠΘ στην ΔΕΘ, το επόμενο διάστημα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.