Οι περισσοτερες μαχες κατα του καρκινου μπορουν πλεον να κερδηθουν

Το μήνυμα της χθεσινής παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η του Φλεβάρη, ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώσης σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο περισσότερα από 300 παιδιά, την ώρα που ο αριθμός αυτός σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνά τις 250.000 παιδιά. Από αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 δεν επιβιώνουν, καθώς μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.
 
Στην Ελλάδα το 70% από τα παιδιά που νοσούν θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, εν αντιθέσει με τα παιδιά του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας των οποίων φτάνουν στα ύψη.
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας αυτής ημέρας οι εθελοντές αιμοδότες της Ροδόπης έστειλαν το αισιόδοξο μήνυμα που υιοθέτησε και η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν, παροτρύνοντας όλη την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή εθελοντές δότες μυελού των οστών. 

Η σχετική ανάρτηση έχει ως εξής:

«Οι περισσότερες μάχες ενάντια του καρκίνου μπορούν πλέον να κερδηθούν.
 
Ο παιδικός καρκίνος κλονίζει όλους στο άκουσμά του. Οι άνθρωποι που το ζήσαν ξέρουν πόση αγωνία έχει, πόσο πόνο και φόβο σε κάθε εξέταση, στην εγχείρηση… Η αγωνία της βιοψίας, οι πιθανότητες… το αθώο βλέμμα του παιδιού, το άδικο…
 
Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον αγώνα της ζωής; Ναι, με την Αιμοδοσία, την Αιμοπεταλιοδοσία και τη δωρεά Μυελού Οστών.
 
(Με επίχρισμα από το στόμα με μπατονέτα ή ελάχιστο αίμα) στο Κέντρο Δότη ή στην Αιμοδοσία.
 
Η εγγραφή του δότη στο Μητρώο δεν τον δεσμεύει να συμμετάσχει στα επόμενα βήματα της διαδικασίας εάν βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή.
 
Όσοι από μας περάσαμε τα 50… χάσαμε! Οι άλλοι όμως μπορείτε και ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Ηλικίες που μπορούν 18-50.».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.