Οι πελαργοι του Νεου Σιδηροχωριου

Προάγγελοι της Άνοιξης

Ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο και δη αισιόδοξο καθότι σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης, που μπορεί επισήμως να ήρθε αλλά το κρύο παραμένει τσουχτερό, μοιράστηκε μαζί μας αναγνώστης του «ΠτΘ».

Ο λόγος για την ομαδική φωτογραφία έξι πελαργών οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης αποφάσισαν να αναζητήσουν τροφή σε χωράφι στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους «επισκέπτες» πελαργούς δεν γνωρίζουμε ωστόσο όπως διαβάζουμε είναι σύνηθες φαινόμενο ομάδα πελαργών να εντοπίζουν σημεία πλούσια σε τροφή και να τα επισκέπτονται συχνά, ενώ συνήθως πρόκειται για πελαργούς «μόνιμους κατοίκους» των περιοχών αυτών που ξεχειμωνιάζουν καθώς και τροφή βρίσκουν και ανθεκτικοί θεωρούνται στο κρύο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως σύμφωνα με την Ορνιθολογική Εταιρεία, ο  Φλεβάρης και ο Μάρτης είναι μήνας ταξιδιού για τους πελαργούς οι οποίοι εγκαταλείπουν την αφρικανική ήπειρο ή τη Μέση Ανατολή, τον τόπο σε κάθε περίπτωση που διαχείμασαν και αρχίζουν να επιστρέφουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο.

Οσονούπω λοιπόν αναμένουμε και την άφιξη των «συγγενών» τους που αγαπιούνται πολύ στην Ελλάδα, πέραν της ομορφιάς τους και λόγω του δεδομένου ότι η άφιξή τους συνεπάγεται και με την «άφιξη» της Άνοιξης.

Καλώς να ορίσουν λοιπόν! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.