Οι ουρες στα συνορα φερνουν πονοκεφαλο… στη Βουλγαρια

Απαρατήρητα

Με δυσαρέσκεια υποδέχτηκαν κάποιοι στη Βουλγαρία, τις ουρές που σχηματίστηκαν στα σύνορα της χώρας με τη δική μας, με το θέμα να γίνεται ουσιαστικά πολιτικό, μιας και οι ξενοδόχοι της γείτονος, ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση.

Η λύση που προέταξε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ; Να βρουν τρόπους να πείσουν ένα εκατομμύριο Βούλγαρους να μην έρθουν στην Ελλάδα, αλλά να μείνουν στη Βουλγαρία. «Να τους πουν ελάτε, τα ψάρια μας είναι καλύτερα, πιο φρέσκα, πιο φτηνά, τα ξενοδοχεία μας είναι καλύτερα, φτηνότερα, καθαρότερα, ασφαλέστερα» δήλωσε, αποκλείοντας την περίπτωση περαιτέρω ενίσχυσης του κλάδου.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φαίνεται πως επηρέασε και τον πρόεδρο των Βούλγαρων καλλιτεχνών, Χρίστο Μουτάφτσιεφ, ο οποίος, σε τηλεοπτικό κανάλι, αφού τόνισε ότι δεν είναι σοβινιστής, σημείωσε πως θα υποστηρίξει τον Βουλγαρικό Τουρισμό εις βάρος των «Βυζαντινών» (sic) που δεν τους χωνεύουν κιόλας.

Φαίνεται λοιπόν πως με την τουριστική πίτα να έχει μειωθεί δραματικά, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, και μάλιστα, σε αντίθεση με τις καμπάνιες που γίνονται συνήθως ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός θα είναι και πιο σκληρός.

Επίσης είναι λίγο παρήγορο το γεγονός ότι και στις γειτονικές χώρες, οι πολιτικοί αλλά και γενικότερα οι δημοσιολογούντες, μπορούν να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στους πολίτες, όπως αφειδώς κάνουν και οι δικοί μας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.