Οι μικροι μαθητες του 13 ου Νηπιαγωγειου αποφασισαν να βοηθησουν τα παιδια στην Τουρκια και τη Συρια

Συμμετείχαν με θέρμη στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Η ανταπόκριση των συμπολιτών στα καλέσματα για συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους υπήρξε μεγάλη και ομόθυμη. Οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν ήταν πραγματικά συγκινητικές, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει καμία απολύτως αξία η ποσότητα. Ακόμα και το ελάχιστο είναι σημαντικό για αυτόν που το έχει ανάγκη.

Αυτό που έχει αξία είναι πρωτίστως, η συναισθηματική κινητοποίηση. Το να μην μένουμε απαθείς στο δράμα του άλλου. Και σε αυτό για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε την εντύπωση πως τα παιδιά είναι έτη φωτός «ωριμότερα» από τους μεγάλους.

Ένα παράδειγμα που αποδεικνύει τα παραπάνω, είναι οι μικροί μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, που μετά τη φυσική καταστροφή, που επηρέασε την Τουρκία και την Συρία, αποφάσισαν, αφού ενημερώθηκαν για τους σεισμούς και τι κάνουμε σε περίπτωση που συμβούν, να βοηθήσουν και αυτοί τα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν βοήθεια στο σχολείο, τα τακτοποίησαν κατά είδος, τα έβαλαν στις αντίστοιχες κούτες και τα παρέδωσαν στο σημείο συγκέντρωσης του δήμου Κομοτηνής.

Η πράξη των μικρών μαθητών δεν πέρασε απαρατήρητη, από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μουρτίδη, που έσπευσε να ευχαριστεί τους μικρούς μαθητές για την πρωτοβουλία τους.

«Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους μικρούς μας συνδημότες, τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής για την εξαιρετικά συγκινητική πράξη τους, να συγκεντρώσουν και να φέρουν στην Υπηρεσία Κοινωνικών θεμάτων και Αλληλεγγύης πολύτιμα είδη τα οποία θα σταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους/τις νηπιαγωγούς και το προσωπικό του Νηπιαγωγείου αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την αγωγή και την διαπαιδαγώγηση που τους προσφέρουν, ώστε σε λίγα χρόνια τα παιδιά αυτά να είναι κομμάτι της δραστήριας και ελπιδοφόρας νεολαίας της Κομοτηνής, η οποία θα συνεχίσει να μας κάνει περήφανους!» έγραψε ο κ. Μουρτίδης σε ανάρτησή του.

Μπράβο σε όλους!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.