Οι μαθητες του Πετεινου πηραν αναπηρικο αμαξιδιο για εναν 7χρονο στο Δροσερο

Εμείς όμως κατ’ αναλογία ησυχάζουμε…

Μαθήματα αλληλεγγύης παρέδωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Πετεινού στην Ξάνθη, οι οποίοι μετά από τέσσερα χρόνια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών κατάφεραν να αγοράσουν ένα καινούργιο αμαξίδιο για έναν μικρότερο συμμαθητή τους του 20ου δημοτικού.
 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πετεινού εδώ και τέσσερα χρόνια συγκέντρωναν καπάκια για τον Μετίν, έναν μαθητή του 20ου Δημοτικού το αμαξίδιο του οποίου ήταν «σε κακά χάλια» με την οικογένειά του να αδυνατεί να το αντικαταστήσει. Με την βοήθεια των καθηγητών του Μετίν αλλά και των δικών τους, οι μαθητές του Πετεινού πέτυχαν τον στόχο τους και παρέδωσαν στον Μετίν και τους εκπαιδευτικούς του 20ου δημοτικού το καινούργιο του αμαξίδιο.
 

Συγκινημένοι οι εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την πρωτοβουλία του σχολείου στον Πετεινό, παρέδωσαν στους προαναφερθέντες ένα χειροποίητο βραβείο αλληλεγγύης, μία ζωγραφιά η οποία έγραφε «Όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ευχαριστούμε όλους εσάς τους μικρούς μας φίλους του Δημοτικού Σχολείου Πετεινού, καθώς και τους εκπαιδευτικούς σας, για την πρωτοβουλία ανθρωπιάς σας. Δώσατε τόσο μεγάλη χαρά στο δικό μας, μικρό μας Μετίν  με την προσφορά σας. Μπράβο σας.».
 
Kαι συνυπογράφουμε και ευχόμαστε το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη προς κάθε καταγωγής συνάνθρωπο να ισχύσει κάποτε και στην Κομοτηνή, ξεκινώντας  πρώτα από τις δράσεις για το σταμάτημα της σχολικής διαρροής στον συνοικισμό του Αλάν Κογιού, που είναι περισσότερο από  κάθε άλλη φορά μεγαλύτερος. Δυστυχώς. Ανεμπόδιστα μάλιστα απόντος  του κράτους και των δομών του, και των νόμων του μη ισχυόντων… Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.