Οι μαθητες της Β’ ταξης του 12ου Δημοτικου Κομοτηνης συγκεντρωνουν τροφιμα για καλο σκοπο

Ζητούν τη στήριξη όλων μας

Μία συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια των προγραμμάτων ΄΄Εργαστήρια Δεξιοτήτων΄΄ που υλοποιούνται για πρώτη φορά στα δημοτικά σχολεία, υλοποιείται και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής αντίστοιχο πρόγραμμα με θεματική ΄΄Εθελοντισμός΄΄ από μαθητές της Β΄τάξης. Στόχος  της συγκεκριμένης δράσης  είναι η κατανόηση της έννοιας του εθελοντισμού αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το αίσθημα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκπληρώνοντας τους στόχους της δράσης οι μαθητές ανάλαβαν την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης τροφίμων που θα δοθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αλλά και σε οικογένεια του οικισμού που χρήζει ανάγκης και υποστήριξης.

Στις μέρες μας τέτοιες πράξεις ευαισθησίας για την επίλυση κύριων αναγκών ειδικά  ευάλωτων ομάδων, σηματοδοτούν εμπράκτως πρότυπα μίμησης και ανάδειξης  της διαχρονικής αξίας του ανθρωπισμού και αλτρουισμού που αποτελούν θεμέλια για μια πιο συνεκτική κοινωνία.

Οι μαθητές του σχολείου, καλούν όλους μας να σταθούμε αρωγοί στην πρωτοβουλία τους, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση τροφίμων (κυρίως ζυμαρικά και όσπρια) που θα δοθούν στους παραπάνω σκοπούς.

Ο χώρος συγκέντρωσης είναι στο 12ο Δημοτικό Σχολείο από 31/1/2022 ως 4/2/2022 και ώρες από 8:00 ως 12:30 το πρωί. Επίσης, στη συγκεκριμένη δράση θα υπάρξει συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου με τον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΠΤ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.