Οι κριτικοι της ξαπλωστας και αυτοι που παιζουν ρακετες

Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός να αφουγκραστεί την κριτική που διατυπώνεται χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε όσους διατυπώνουν αντίθετη άποψη

Ο αποπροσανατολισμός και η διαστρέβλωση των λεγομένων είναι μια τακτική που στην πολιτική χρησιμοποιείται κατά κόρον όταν δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε σε αυτό που μας καταλογίζει ο πολιτικός αντίπαλος. Δεν εφευρέθηκε τώρα αυτή η τακτική αλλά υπήρχε σχεδόν από τότε που αποφασίστηκε πως η πολιτική τέχνη είναι η πλέον ενδεδειγμένη για να διαφεντεύει τα του κοινωνικού μας βίου.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η σκόπιμη διαστρέβλωση της κριτικής που ασκείται από τον πρωθυπουργό. Τι μας είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός; Πως η κριτική που ασκείται έχει ως στόχο τους πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» οι οποίοι, όπως τόνισε, «ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο».

«Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες» τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Σκοπίμως παρερμηνεύει ο πρωθυπουργός την κριτική που ασκείται και δηλώνει τάχα πως αυτή στρέφεται κατά των πυροσβεστών. Θα λέγαμε μάλιστα πως η πυροσβεστική είναι από τα λίγα σώματα που χαίρουν τόσο μεγάλης εκτίμησης στην κοινωνία, αφού αναλαμβάνουν δράση σε οποιαδήποτε καταστροφή.

Δεν ξέρουμε αν του πρωθυπουργού του φαίνονται μομφές κατά των πυροσβεστών, φράσεις όπως «οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους πυροσβέστες» ή «ήρθε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα» ή ότι «δεν εμφανίστηκε κανείς» όμως όποια κριτική διαβάσαμε ή ακούσαμε να διατυπώνεται στον δημόσιο χώρο δεν στρεφόταν κατά των πυροσβεστών αλλά κατά της πολιτικής ηγεσίας, θίγοντας ζητήματα όπως το αν έχουν διατεθεί οι αναγκαίοι πόροι για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αν οι υπηρεσίες που καλούνται να αναλάβουν τέτοια περιστατικά είναι στελεχωμένες όπως πρέπει και εξοπλισμένες με τα ενδεδειγμένα μέσα, αν υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός και κεντρική επιχειρησιακή οργάνωση.

Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός να αφουγκραστεί την κριτική που διατυπώνεται και να αναλογιστεί μήπως υπάρχουν τομείς που μπορεί να βελτιωθεί ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά αποστρέφεται και χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε όσους διατυπώνουν αντίθετη άποψη.

Αγνοεί μάλλον πως στο μικρό ενδιαίτημα της παραλίας εκτός από αυτούς που ασκούν κριτική από την ξαπλώστρα, υπάρχουν και αυτοί που κάνουν φασαρία παίζοντας ρακέτες. Συχνά δε σε αυτούς τους τελευταίους φεύγει η μπάλα και τρέχουν να την πιάσουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.