Οι γαλλοι ποδηλατες και η μεσιωτικη φιλοξενια

Από τα καλά που χαρίζουν οι «σαββατοκύριακες» περιηγήσεις στον πανέμορφο κάμπο της Ροδόπης, με τα ζωγραφιστά πορτοκαλένια χρώματα των ηλιόσπορων στην πλήρη άνθισή τους να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό και την προσοχή μας με τη χάρη και την κίνησή τους, από τα καλά του σαββατοκύριακου και η συνάντησή μας με δυο γάλλους ποδηλάτες, την Flo και τον Martin, που ξεκίνησαν από το Παρίσι για να κάνουν το γύρο της Ευρώπης μ’ ένα διπλό ποδήλατο. Ο δρόμος τους από τα Βόρεια Βαλκάνια τους έφερε και στην περιοχή μας, στα παραθαλάσσια μέρη της Μέσης, της Αρωγής και του Φαναρίου.
 
Στη Μέση όμως επέλεξαν να κάνουν και το διάλειμμα της ημέρας για να δειπνήσουν, στην περίφημη ταβέρνα του Γιάννη με τα καλύτερα σουβλάκια της παραλιακής.
 
Τη Flo και τον Martin συνάντησε εκεί και ο π. αντιδήμαρχος Κομοτηνής Άκης Γκαντής, που όχι μόνον τους συνέστησε την τοπική μπύρα Βεργίνα αλλά και τους κέρασε, προστιθέμενος στην ευρωπαϊκή παρέα των πέντε, την οποία εκτός από την Flo και τον Martin συναποτελούσαν οι «δικοί» μας Σοφία Παιδαράκη, ο αρραβωνιαστικός της Δημήτρης Μουτεσίδης και ο πρωτοξάδελφός της Αρχοντής Κακαράκης.
 
Από τα πιο σημαντικά της συζήτησης, η παρατήρηση που κατέθεσαν στην ομήγυρη οι δυο ταξιδιώτες, πολιτικοί μηχανικοί στο επάγγελμα, ότι βρήκαν αυτή τη χρονιά τους έλληνες σκεφτικούς, μελαγχολικούς, με κατεβασμένο το κεφάλι, αλλιώτικους και σε αντίθεση με τους βαλκάνιους γείτονές μας.
 
Η ευρωπαϊκή λαίλαπα των μνημονίων βλέπετε, κι όσα ωραία μπροστά μας μέλλονται με την αφορμή των κόκκινων δανείων!!! Το συμπέρασμα; Μακάρι του χρόνου που θα ξανάρθουν η Flo και ο Martin, εκτός από χώρα να δουν και… έλληνες!!! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.