Οι εθελοντες κηπουροι της νυκτας

Συμπολίτες φύτεψαν φυρά σε κενές θέσεις των πεζοδρομίων

Είναι γνωστό και καταγεγραμμένο στην πόλη ότι πολύ λίγο ενδιαφερόμαστε για την κατάσταση του δημόσιου χώρου και πολύ λιγότερο έχουμε την έγνοια του.

Ο τρόπος με τον οποίο απορρίπτουμε τα σκουπίδια μας όπου λάχει, χωρίς καμιά αίσθηση ότι αυτός ο χώρος είναι και δικός μας, είναι το σήμα κατατεθέν της συμπεριφοράς μας ως πολιτών.

Αποδείξεις αυτής της συμπεριφοράς, κάθε στιγμή και ώρα, στο Δημοτικό πάρκο, στα παρτέρια των δρόμων, στους κάδους ανακύκλωσης που μοιάζει τόσα χρόνια μετά,  να μην τους αναγνωρίζουμε ακόμη, και άλλες πολλές.

Παρόλα ταύτα, κι ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως αυτές που καταγράφονται ενίοτε τα σκοτεινά βράδια του χειμώνα, ή και του καλοκαιριού ενίοτε, όταν δημότες παραβιάζουν τον κανόνα της αδιαφορίας. Και δεν μιλάμε αυτή τη φορά για την τρυφερότητα και την έγνοια προς τα μη δεσποζόμενα ζώα, που επιδεικνύουν οι κάτοικοι της οδού Περικλέους που ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφή τους κάθε βράδυ, μαζί με τα δοχεία νερού που υπάρχουν σταθερά,  είναι έξω από τις πόρτες των σπιτιών σε κουτιά ή τάπερ.

Αυτή τη φορά μιλάμε για την ωραία έκπληξη να ξαναμπούν φυτά σε τρεις κενές θέσεις δέντρων στο κάτω μέρος του περιβόλου του Ιερού  Καθεδρικού Ναού  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και σε άλλες τρεις  στην απέναντι πλευρά του δρόμου από εθελοντές συμπολίτες μεταξύ των οποίων και γεωπόνος. Τα φυτά που φυτεύτηκαν νύκτα, με εργαλεία που μετέφεραν οι ίδιοι,  και στερεώθηκαν με πασσάλους ήταν φράξοι και ιβίσκοι.

Μεταξύ των εθελοντών κηπουρών και ο αεικίνητος Μάκης Σαλασίδης.

Να’ στε καλά ανώνυμοι συμπολίτες. Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.