Οι επτα πρωτες «συμπραξασες»

Απαρατήρητα

Τις επτά στις συνολικά είκοσι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων για το επόμενο δημοτικό σχήμα της Κομοτηνής κατέχουν γυναίκες της πόλης μας, με τα έως τώρα επίσημα δεδομένα.
 
Αναφερόμαστε στις επτά υποψήφιες της «ΣύμΠΡΑΞΗΣ Προοπτικής» του Αντώνη Γραβάνη που είναι και ο μοναδικός έως τώρα που έκανε το «βήμα» των ανακοινώσεων υποψηφίων. Και μπορεί στον αριθμό να υπολείπονται των αντρών υποψηφίων, κατά τρεις, αλλά μην ξεχνάμε πως οι πρώτες τρεις υποψηφιότητες ήταν αυτές των τριών υφιστάμενων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Χασάν Χασάν, Ερτζάν Αμέτ και Γιώργου Θεοχαρίδη.
 
Στους είκοσι λοιπόν αυτούς πρώτους, συναντάμε τις κ.κ. Ζάνα Χόη – Καταροπούλου, Αθηνά Ναβροζίδου, η οποία πέραν της επαγγελματικής της ιδιότητας ανήκει και στο «ραδιοφωνικό» δυναμικό του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», Έλενα Ορτακτσίδου-Μαρτσά, την οποία πέραν των υπολοίπων θυμόμαστε και από την συμμετοχή της στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές επίσης στο πλευρό του Αντώνη Γραβάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Κρυσταλλία Κουτσογιάννη- Κρόκου, Ελένη Χατζή, η οποία είναι επίσης και υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Ροδόπης, καθώς και την κ. Μαρία Χατζοπούλου.   
 
Μία ομάδα που συνθέτει ένα ενδιαφέρον «μείγμα» συμπολιτισσών μας, διαφορετικών γενεών, επαγγελματικών τομέων ακόμα και κοινωνικών «ερεθισμάτων».
 
Σε κάθε περίπτωση θετικότατες ως συμμετοχές την ώρα που η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στην πολιτική  –και όχι μόνο για να κρίνουμε τα ρούχα και το χρώμα του μαλλιού–  αποτελεί ζητούμενο αλλά και μεγάλο «βραχνά» για τους απανταχού υποψηφίους σε όλη την χώρα.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής βέβαια έχει παράδοση –τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια– στις γυναικείες παρουσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και δη στις δυναμικές και θετικά κρινόμενες για το έργο τους γυναίκες. Παράδοση που ελπίζουμε να συνεχιστεί. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.