Οι εκλογες των στοιχηματικων

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακάτεψε την τράπουλα

Το ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακάτεψε την τράπουλα στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο, μιας και τουλάχιστον επικοινωνιακά, παίζει προς το παρόν μόνος του σε σχέση με τους υπόλοιπους, που ετοιμαζόταν για άλλου είδους αγώνα.

Το θέμα βέβαια είναι, πως θα πρέπει να απευθυνθεί στο στενό κοινό που θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες, και όχι το ευρύτερο εκλογικό σώμα, παρόλο που φαίνεται πίσω από αυτή την «πλατιά» διάχυση της υποψηφιότητας, η υπόσχεση της εκλογιμότητας στο μέλλον απέναντι στον σημερινό πρωθυπουργό.

Άλλωστε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πιο πολύ μίλησε σε αντιδιαστολή με τον κ. Μητσοτάκη, (Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;) παρά με ιδεολογικούς όρους, όσο αφορά την αριστερά, την λειτουργία του κράτους, της οικονομίας, εκτός φυσικά από το διαφάνεια παντού, και τις δεσμεύσεις για διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας και κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, τα οποία θα δημιουργήσουν τίτλους  σε εφημερίδες και διαδικτυακά, αλλά προς το παρόν είναι μόνο αυτό: τίτλοι.

Όσο για το Ελληνικό Όνειρο, αυτό είναι καλό σαν ιδέα, αλλά και πάλι είναι αρκετά αόριστο, και ωραίο σαν τσιτάτο, αλλά σαν Έλληνες έχουμε δει πολλά όνειρα να μετατρέπονται σε εφιάλτες.

Δεν θα κρίνουμε από τώρα την υποψηφιότητα, όπως ήδη έχουν κάνει πολλοί, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί, ποιες είναι οι ιδέες και οι απόψεις του νέου υποψηφίου, και αν θα μπορέσει να έχει απήχηση στο στενό κομματικό ακροατήριο. Άλλωστε δεν μπορούμε πραγματικά να έχουμε εικόνα, μιας και οι δημοσκοπήσεις είναι σχετικά δύσκολες όταν έχουμε τόσο μικρό δείγμα, και έτσι έχουμε τις στοιχηματικές, για να δούμε πού κινούνται αυτές οι εκλογές.

Προφανώς λοιπόν στις στοιχηματικές εταιρείες πρώτη φαίνεται να είναι η κ. Αχτσιόγλου, με από κοντά ή και σε ισοπαλία με τον κ. Κασσελάκη, και από πίσω ακολουθούν οι υπόλοιποι. Επειδή όμως οι εσωκομματικές εκλογές είναι θέμα μηχανισμών, άσχετα αν σε κάποιες περιοχές φαίνεται να έχει ξεχαρβαλωθεί κάπως, η κινήσεις το επόμενο διάστημα θα δείξουν αν υπάρχει δυναμική για μια αμερικάνικου τύπου υποψηφιότητα, η οποία φαίνεται δουλεμένη καλά επικοινωνιακά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.