Οι δασκαλες εδωσαν χρωμα στην αυλη του 6ου Δημοτικου Σχολειου

Το καλύτερο καλωσόρισμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιστρέψουν τον Μάιο

Μπορεί οι μαθητές και των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας να χρειάζεται να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, έως τις 10 Μαΐου, για να επιστρέψουν δια ζώσης στις σχολικές τους αίθουσες, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τις δασκάλες του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Κομοτηνής, που φρόντισαν να εξασφαλίσουν το σχολείο θα είναι πιο όμορφο όταν υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

Συγκεκριμένα όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες φρόντισαν όχι απλά να περιποιηθούν αλλά και να δώσουν λίγο περισσότερο χρώμα στον αύλειο χώρο του σχολείου, δημιουργώντας μάλιστα πολύχρωμα παιχνίδια, όπως το «παραδοσιακό» κουτσό, που όλοι αγαπάμε και θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια.

Πέραν της πρωτοβουλίας της που από μόνη της χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική και αποδεικνύει το μεράκι και την αγάπη των δασκάλων τόσο προς το σχολείο πολύ δε περισσότερο προς τους μαθητές τους, έχει και σημασία ουσιαστική για την ψυχολογική «τόνωση» των μικρών συμπολιτών μας, όταν επιστρέψουν στο σχολείο τους. Άλλωστε όπως επιστημονικά έχει ειπωθεί τα χρώματα, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, βοηθούν τόσο στην τόνωση της πνευματικής ανάπτυξης όσο και στην βελτίωση της γνωστικής απόδοσης των παιδιών.

Μπράβο λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.