Οι δασικες πυρκαγιες και μια αναπτυξιακη προταση (;!)

Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα πρόβλημα που ταλανίζει –και πικραίνει- εδώ και πάμπολλα έτη την θερινή μας πραγματικότητα. Πότε βέβαια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τέτοια συμβάντα, όπως οι φετινές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ανά την χώρα, θα αποτελούσαν την αφορμή για τον νου ενός εκ των πολιτικών ανδρών αυτής της χώρας να πάρει «ανάποδες στροφές» ώστε από την τραγωδία να καταθέσει μια πρόταση «αναπτυξιακού» περιεχομένου.
 
 Ο λόγος για τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος εν μέσω πυρκαγιών, με ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης πριν μερικό διάστημα κατέθεσε την πρόταση ούτε λίγο ούτε πολύ να παραχωρηθούν τα δάση σε ιδιώτες ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Συγκεκριμένα έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στο facebook: «Όταν ένα κράτος δεν είναι σε θέση να εποπτεύσει ΜΙΑ εταιρεία δασοκομίας δεν είναι, κατά μείζονα λόγο, σε θέση να εποπτεύσει χιλιάδες ιδιώτες που αφήνουν ό,τι να ‘ναι όπου να ‘ναι βάζουν φωτιά όποτε θέλουν όπου θέλουν και δεκάδες συμμορίες οικοπεδοφάγων και καταπατητών. Η κατεύθυνση είναι μία: παραχώρηση σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Θέλετε να κουβεντιάσουμε πώς θα πάμε εκεί και με ποιους όρους πρέπει να γίνει αυτό; Πολύ ευχαρίστως. Αλλά εκεί πρέπει να πάμε».
 
Μην σας παραξενεύει η πρόταση. Σε μια χώρα που η ανάπτυξη έχει γίνει το καλύτερο αστείο στα στόματα των πολιτών και η δημοφιλέστερη πολιτική εξαγγελία είναι λογικό τα πάντα να έχουν σχέση με αυτή… ακόμη και η παραχώρηση των δασών «προς εκμετάλλευση».
 
Το έχει αποδείξει άλλωστε η ιστορία πολλάκις ό,τι είναι για τους πολλούς τραγωδία για ορισμένους πολύ λίγους είναι ευκαιρία για ανάπτυξη… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.