Οι χοροι της Θρακης προβαλλονται πανελληνια απο την Κρατικη Ορχηστρα Θεσσαλονικης

Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Εχθές «άνοιξε» η αυλαία για το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης με τη συμμετοχή σολίστ και διεθνούς φήμης κιθαριστών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Ανάμεσά τους και 70 μουσικοί από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πλάι σε κονσέρτα και συμφωνίες του Βιβάλντι και του Μπετόβεν πρόκειται να παρουσιάσουν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο τρεις θρακιώτικους χορούς, εμπνευσμένους από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.
 
 Έτσι, στις 13 Απριλίου όσοι παρευρεθούν στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης ΔΠΘ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μεταξύ άλλων τα  «Μοιρολόι», «Στο χωρίον Μεταξάδες» και «Στέργιος πεισμάνιψι». Είναι τρία μοναχά από τα επτά κομμάτια που έχουν ηχογραφηθεί από τον Θρακιώτη συνθέτη σε συνεργασία με την Κρατική Όπερα Μπουργκάς για τη δημιουργία ενός CD που πρόκειται να κυκλοφορήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.
 
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης το 2016 είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, μιας και είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως που συναυλίες του κυκλοφόρησαν ψηφιακά σε δισκογραφικές πλατφόρμες, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης δισκογραφικής εταιρείας «FM Records». Χ.Κ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.