Οι αποδρασεις της Πρωτομαγιας

Απαρατήρητα

Πλημμύρισε από κόσμο την Πρωτομαγιά η παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής. Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος σε όσους άδραξαν την ευκαιρία να εκδράμουν εκτός Κομοτηνής, πολλοί μάλιστα εκ των οποίων τόλμησαν και το πρώτο τους μπάνιο, παρά το γεγονός ότι το νερό, όπως μας μετέφεραν, είναι ακόμα αρκετά δροσερό.
 
Τα μπάνια του «λαού» έγιναν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σε «ελεύθερες» παραλίες καθότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μόλις δύο για να είμαστε ακριβείς, τα beach bar του Φαναρίου και της Αρωγής δεν έχουν ακόμα ανοίξει.
 
Παρά ταύτα βέβαια οφείλουμε να πούμε πως αντί ομπρελών και ξαπλωστρών είδαμε γκρέιντερ, φορτηγά και συνεργία που μαρτυρούν ότι οι προετοιμασίες καλά κρατούν και οσονούπω θα δούμε τα αναψυκτήρια σε πλήρη λειτουργία.
 
Εν αντιθέσει ωστόσο με τα αναψυκτήρια πλάι στο κύμα, εντός του οικισμού του Φαναρίου, τα καφέ έμπροσθεν της ξύλινης προβλήτας του οικισμού, ξεχείλισαν στην κυριολεξία από κόσμο τόσο το πρωί όσο και τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να μην προλαβαίνουν.
 
Ωστόσο ουδείς έφυγε δυσαρεστημένος όπως μαθαίνουμε καθότι έστω και με μικρή αναμονή ο κόσμος εξυπηρετήθηκε.
 
Οφείλουμε να πούμε βέβαια πως για όσους δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να φύγουν εκτός Κομοτηνής, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, επισκέφθηκαν το Άλσος της Αγίας Παρασκευής το οποίο επίσης έσφυζε από κόσμο, ενώ η φοιτητιώσα νεολαία έδωσε το «παρών» σε καφέ και μπαρ της περιοχής κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.
 
Ο Μάιος λοιπόν ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι! Καλό μήνα σε όλους! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.