Οι Ανατολικορωμυλιωτες της Κομοτηνης «διασωζουν» την τεχνη του αργαλειου

Να αναδείξουν αλλά και να «διασώσουν» την τέχνη της υφαντικής προσπαθούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.

Όπως γνωστοποίησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Κηπουρού μιλώντας την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή «Κομοτη…νέοι και παλιοί» της Ελένης Καλίτση, ο Σύλλογος κατασκεύασε έναν μικρό «παιδικό» αργαλειό με τον οποίο ξεκίνησε ήδη τις επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

Ειδικότερα η αρχή έγινε από το 10ο Δημοτικό Σχολείο της Κομοτηνής όπου περισσότερα από 300 παιδιά αλλά και οι δάσκαλοί τους έκατσαν στον αργαλειό, έμαθαν την λειτουργία του και ύφαναν, δημιουργώντας ένα χαλί το οποίο και θα βρίσκεται στον χώρο του σχολείου.

Όπως εξήγησε η κ. Κηπουρού ήταν μία πολύ σημαντική αλλά και όμορφη εμπειρία, δεδομένου ότι πολλά από τα παιδιά δεν είχαν πιάσει ξανά στην ζωή τους μαλλί το οποίο και χρησιμοποίησαν, ερχόμενα σε επαφή με την τέχνη των προγόνων μας.

Ήδη οι προσκλήσεις και από άλλα σχολεία της περιοχής είναι πολλές, με την ίδια να δηλώνει πως θα ανταποκριθούν σε όλες, με το νέο έτος, εκμυστηρευόμενη επίσης πως στα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου είναι και η δημιουργία ενός εργαστηρίου εκμάθησης της τέχνης του αργαλειού για ενήλικες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.