Οδηγος προς αναποφασιστους ψηφοφορους απο το Vouliwatch

Κάντε το κουίζ και δείτε ποιο κόμμα αντιπροσωπεύει τις απόψεις σας

Τον πρώτο προσωποποιημένο σύμβουλο ψήφου, για να βοηθήσει όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν, σχεδίασε το Vouliwatch, το οποίο δημιούργησε ένα κουίζ, μέσα από το οποίο βοηθά όσους τους έχει παραλύσει η αβεβαιότητα.
 
Η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει όλες τις θέσεις των κομμάτων, και ο «παίχτης» αφού επιλέξει σε ποια κοινωνική ομάδα βρίσκεται και που ζει, επιλέγει ανάμεσα σε 19 θεματικές, ανάλογα με το ποια τον απασχολεί.
 
Έτσι ερωτώνται για διάφορα θέματα, και στο τέλος του κουίζ βλέπουν με ποιο κόμμα ταιριάζουν περισσότερο, ώστε να ενημερώσει την επιλογή τους.
 
Να σημειώσουμε πάντως πως επιλέγοντας κάποιος τη Ροδόπη ως τόπο κατοικίας, έχει να επιλέξει μόνο μεταξύ δύο πολιτικών, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που είναι πολύ διαφορετικές, μιας και της ΝΔ αφορά μειονοτικά θέματα και του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αγροτικά, ενώ και η εκπροσώπηση των θέσεων των κομμάτων σε διάφορα ζητήματα έχει διακυμάνσεις.
 
Παρόλα αυτά, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για κάποιον να μπορέσει τουλάχιστον να αποκτήσει μια επαφή με τις διάφορες θέσεις των κομμάτων, μιας και μέσα στον ορυμαγδό της επικαιρότητας και των πολυθεματικών καβγάδων, χάνεται η ουσιαστική συζήτηση για τα προγράμματα.
 
Άλλωστε η γνώση του προγράμματος, κάνει πιο εύκολο για τον πολίτη να δει τι από όσα υποσχέθηκε κάποιος πριν τις εκλογές, έγινε πραγματικότητα στη συνέχεια, και αυτό, πρέπει να ομολογήσουμε, κάνει καλύτερους πολίτες.
 
Αν θέλετε και εσείς να παίξετε, πηγαίνετε στο https://vouliwatch.gr/my-party/quiz, και δείτε αν τα προγράμματα των κομμάτων είναι για εσάς.
 
Μπορεί άλλωστε να είναι και ενδιαφέρον για όσους έχουν αποφασίσει ήδη τι θα ψηφίσουν, ώστε να δουν αν πραγματικά ταιριάζουν με το κόμμα τους, ή αν γνωρίζουν πραγματικά ποιες είναι οι δεσμεύσεις του. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.