Οχι μονο ποσες επενδυσεις, αλλα και που

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο, συναντήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης, όπως μας ενημέρωσε ο δεύτερος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Γεωργιάδη, συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για αναπτυξιακά έργα εν όψει και της έναρξης υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ καθώς και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή.

Τώρα μπορεί να μοιάζει οξύμωρο για κάποιους να συζητούν για ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή μας, τη στιγμή που βλέπουμε εργοστάσια να κλείνουν, όμως η αλήθεια είναι πως επενδυτικό ενδιαφέρον, για νέες επενδύσεις, υπάρχει στην Περιφέρεια ΑΜΘ μας, όμως επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία, με τις υπόλοιπες να φαίνεται πως εγκαταλείπονται στην τύχη τους, καταδικασμένες να αναζητούν στα αποφάγια των άλλων λύσεις για την αποβιομηχάνιση η οποία έχει επιβραδυνθεί μόνο γιατί δεν έχουν απομείνει και πολλές επιχειρήσεις για να κλείσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει επισημανθεί από πολλές πλευρές, αλλά παρατηρούμε μια νωχελικότητα στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο από τους πολιτικούς, όσο και τους οικονομικούς φορείς της περιοχής. Ίσως είδαν το φως της Περιφερειακής συνείδησης και χαίρονται για την ανάπτυξη των γειτόνων, οι οποίοι όμως δεν φαίνεται να υποφέρουν από την ίδια μεγαλοψυχία, ή θεωρούν πως δεν πρέπει να κουνάν και πολύ τη βάρκα, για τους δικούς τους, είμαστε σίγουροι βάσιμους, λόγους.

Έτσι λοιπόν, στη Ροδόπη μένουμε να περιμένουμε να πέσει το μάννα εξ ουρανού, μένοντας όπως πάντα με την ελπίδα. Βέβαια ποιος ξέρει, μπορεί ο Περιφερειάρχης να επιστρέψει με καλά νέα για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που θα ανακοινώσει εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.