ΟΧΙ αλλοι πνιγμοι στη θαλασσα εφετος!!!

Απαρατήρητα

Οι δύο πρώτοι θάνατοι λουομένων για το φετινό καλοκαίρι καταγράφηκαν το προηγούμενο διήμερο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, υπενθυμίζοντας το φαινόμενο που δυστυχώς μαζί με αυτό των πυρκαγιών, κάνει κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό την εμφάνισή του.
 
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας, μία 75χρονη γυναίκα ανασύρθηκε από την παραλία δυτικά της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από παραλία της Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης ένα άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο εκεί Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Ειδήσεις λυπηρές που μας υπενθυμίζουν πως πρωτίστως εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να φροντίζουμε για την ασφάλειά μας, τηρώντας κατά γράμμα τους κανόνες που υπάρχουν για την ασφάλεια των λουόμενων. Γνωστοί και λογικοί, που ωστόσο καμιά φορά δείχνουμε να αγνοούμε ή υπερεκτιμώντας  τις δυνάμεις μας  ή απορρίπτοντας  την «αυστηρότητα» των κανόνων.
 
Ευτυχές γεγονός ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει φροντίσει εγκαίρως, ήδη από την 1 Ιουνίου, να «οχυρώσει» τις παραλίες του με διπλάσια σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ναυαγοσωστική κάλυψη για την καλύτερη δυνατή διασφάλιση της ασφάλειας των λουόμενων, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μας τόσο για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής όσο και για την γενικότερη ευαισθητοποίηση μας.
 
Οι συμβουλές που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Υπουργείο Ναυτιλίας προς τους λουόμενους δεν εκδίδονται μόνο για να βρίσκουν αντικείμενο εργασίας οι υπάλληλοί του αλλά εξυπηρετούν κάποιον σκοπό, που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση της ασφάλειας και της ζωής μας.
 
Ας τους ακολουθήσουμε για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα! Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.