Ο Ξενωνας «Ελλη» της Αρσις εγινε… κομικ!

Απαρατήρητα

Στο διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία προσκάλεσε νέους να φτιάξουν μία ιστορία κόμικ αποφάσισε να λάβει μέρος μια ομάδα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα «Έλλη» της Άρσις, στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως τονίζει ο ξενώνας στο μήνυμά του, όλη την προηγούμενη περίοδο τα παιδιά τους, όπως όλοι, κλήθηκαν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός και εφόσον οι δικοί τους ανήκουν στους «τυχερούς» πρόσφυγες που έχουν στέγη, ο περιορισμός τους έγινε εντός του Ξενώνα «Έλλη». Ο Ξενώνας «Έλλη» άλλωστε είναι το σπίτι τους.

Η ομάδα φαντάστηκε την Δομή ως ενυδρείο, το οποίο «σφραγίστηκε» τις ημέρες της καραντίνας και με αυτό το δεδομένο χτίστηκε η ιστορία.

Πώς αντέδρασαν τα «ψάρια» στο άκουσμα της είδησης ότι πρέπει «να μείνουν μέσα»;

Πώς αντέδρασαν στα μέτρα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού;

Άντεξαν όλα τα «ψαράκια» το σφράγισμα του ενυδρείου;

Τι έκαναν τα δίδυμα «ψαράκια» που ζήλευαν τα ψάρια της θάλασσας;

Οι απαντήσεις στην ιστορία που σκάρωσαν οι μικροί φιλοξενούμενοι και την αποτύπωσαν στο χαρτί με την καθοδήγηση της κ. Καίτης Μακρή.

Οι συμμετέχοντες διασκέδασαν σε όλα τα στάδια της δράσης (από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την τελική μορφή του κόμικ) και επ’ ευκαιρίας, θυμήθηκαν και όσα είχαν μάθει παρακολουθώντας τα εργαστήρια κατασκευής κόμικ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.